Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

24.02.2017 00:02

Nieuwe Algemeen Directeur Bronkhorst High-Tech

Op 1 april 2017 vindt er bij het Ruurlose Bronkhorst High-Tech B.V. een directiewissel plaats. Henk Tappel wordt benoemd tot Algemeen Directeur en neemt de dagelijkse leiding over van Ben Brussen.

Henk Tappel kan bogen op meer dan 30 jaar ervaring in de high-tech industrie, en heeft in het verleden gewerkt bij Philips (later FEI Company) in ontwikkeling, sales en marketing van professionele systemen. Hij was de afgelopen 10 jaar Algemeen Directeur van Frencken Europe B.V. in Eindhoven, een bedrijf dat als toeleverancier actief is in de medische, analytische en halfgeleidermarkten. Henk is opgeleid aan de Universiteit Twente als werktuigbouwkundig ingenieur met specialisatie fijnmechanische techniek.

Henk Tappel heeft de overstap naar Bronkhorst gemaakt omdat de combinatie van innovatie en technologie in de setting van een familiebedrijf met eigen producten, opererend in een wereldwijde markt, hem bijzonder aanspreekt. Sinds 1 november 2016 is hij bezig om alle facetten van het bedrijf intensief te leren kennen, zodat hij een vliegende start kan maken en het succes van Bronkhorst in de toekomst kan continueren. Hij zegt daarover zelf: "Het succes van Bronkhorst komt voort uit het intensief samenwerken met klanten en het snel bieden van slimme oplossingen. De producten worden vervolgens geleverd aan vele markten en industrieën, elk met hun eigen eisen, wat soms strijdig is met snel innoveren. Mijn uitdaging is om over beide assen verder te groeien".

Ben Brussen bereikt dit jaar de leeftijd van 65 jaar en kan terugzien op 10 succesvolle jaren, waarin onder zijn leiderschap de omzet van Bronkhorst meer dan verdubbeld is. Het bedrijf is gegroeid tot een gerespecteerde wereldspeler op het gebied van "low flow fluidics handling technology" met 425 medewerkers verspreid over 10 landen in Europa, Amerika en Azië. Ben Brussen zal de komende jaren aan Bronkhorst verbonden blijven in de functie van Manager Strategic Business Development. Hij zal zich volledig op de toekomst richten en onder meer de aanzet geven het huidige trainingscentrum uit te bouwen tot een erkende Bronkhorst Academy. "Duurzame groei en continuïteit ontstaan uit de gezamenlijke verantwoordelijkheid elkaar te stimuleren en inspireren om continu te leren en te innoveren", zo verwoordt hij de ervaring die hij naar zijn nieuwe functie meeneemt.

Meer nieuws

MASS-STREAM™ gasflowmeters en -regelaars
Uitbreiding van de IQ+ FLOW®-serie met media-geïsoleerde sensoren

Op veel markten zien wij een verschuiving naar miniaturisatie. In laboratoria bijvoorbeeld wordt...

10.04.2022 00:00

Mass flow control #redefined
Snel & Stabiel, Bewezen & Nauwkeurig
Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).
Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.