Massadebietregelaar ongevoelig voor drukvariatie

Bronkhorst High-Tech BV

"Massadebietregelaar ongevoelig voor drukvariatie" van Bronkhorst High-Tech BV

De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor.

In combinatie met de sensortechnologie “Differential Temperature Balancing” en een ingebouwde gasdatabase met fysische eigenschappen compenseert het instrument automatisch voor een variërende inlaatdruk. Deze drukvariaties hebben daardoor geen invloed op de nauwkeurigheid en regelstabiliteit. Het systeem biedt een beter procesrendement voor de klant en er zijn geen extra onderdelen meer nodig voor regeling van de lijndruk.

De EL-FLOW® Prestige is geschikt voor meerdere gassen en bereiken. De gebruiker kan een keuze maken uit elk van de ingestelde gassen en het meetbereik afstellen binnen de grenswaarden van het apparaat. Verder kan het dynamisch gedrag van de massadebietregelaar op eenvoudige wijze ter plekke worden ingeregeld door de snelheidsparameters van het regelinstrument aan te passen. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd met behulp van onze gratis softwaretools FlowTune™ of FlowPlot™. Laatstgenoemde tool kan ook worden gebruikt voor apparaatdiagnose of alarm- en tellerinstellingen.

Meer nieuws

Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.
Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.
De instrumenten uit de MASS-STREAM™-serie werken op grond van directe doorstroommeting (zonder bypass) volgens het anemometerprincipe met constante temperatuur
Op 1 april 2017 vindt er bij het Ruurlose Bronkhorst High-Tech B.V. een directiewissel plaats. Henk...
Adres
Nijverheidsstraat 1a
7261 AK
Ruurlo
Nederland
Soort bedrijf
Fabrikant
Exportgebieden
Wereldwijd
Certificaten
DIN EN ISO 9001:2008
DIN EN ISO 14001
DIN ISO/IE
Oprichting
1981
Management
H. Tappel
Medewerkers
420