Robuuste massflowmeters en -regelaars voor gassen

Bronkhorst High-Tech BV

"Robuuste massflowmeters en -regelaars voor gassen" van Bronkhorst High-Tech BV

De instrumenten uit de MASS-STREAM™-serie werken op grond van directe doorstroommeting (zonder bypass) volgens het anemometerprincipe met constante temperatuur

De meters en regelaars bevatten geen bewegende delen en de te meten gassen stromen langs twee roestvrijstalen sensorelementen. Daardoor worden de gassen op hun stroompad niet gehinderd, zodat deze serie met name geschikt is voor toepassingen met een beperkt drukverschil. De flowmeters zijn bovendien minder gevoelig voor vocht en meegevoerde deeltjes dan thermische massflowinstrumenten met een bypass-sensor. De elektronicabehuizing valt met haar robuuste constructie onder beschermingsklasse IP65 (stof- en spatwaterdicht). De flowmeters en -regelaars zijn optioneel leverbaar met een geïntegreerd multifunctioneel display. Met het nieuwe model D-6390 is het maximale meetbereik uitgebreid tot 10.000 ln/min luchtequivalent. Analoge I/O-signalen en een RS232-interface zijn standaard. Daarnaast kan een extra interface met DeviceNet™, PROFIBUS DP, Modbus of FLOW-BUS-protocol worden geïntegreerd. Typische toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld gasverbruikmetingen, ontluchtings- en spoelprocessen, of aardgas- en biogastoepassingen.

Meer nieuws

Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.
Bronkhorst High-Tech BV heeft haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen uitgebreid van 800 tot ruim 1800 media.
De EL-FLOW® Prestige, de nieuwste telg in het Bronkhorst-assortiment van massadebietmeters en -regelaars voor gassen, kan nu worden uitgerust met een geïntegreerde druksensor.
Op 1 april 2017 vindt er bij het Ruurlose Bronkhorst High-Tech B.V. een directiewissel plaats. Henk...
Adres
Nijverheidsstraat 1a
7261 AK
Ruurlo
Nederland
Soort bedrijf
Fabrikant
Exportgebieden
Wereldwijd
Certificaten
DIN EN ISO 9001:2008
DIN EN ISO 14001
DIN ISO/IE
Oprichting
1981
Management
H. Tappel
Medewerkers
420