Catalogus

Bronkhorst High-Tech BV

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

Bronkhorst High-Tech BV

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • ISO/IEC 17025:2017

21.09.2018 06:09

Robuuste massflowmeters en -regelaars voor gassen

De instrumenten uit de MASS-STREAM™-serie werken op grond van directe doorstroommeting (zonder bypass) volgens het anemometerprincipe met constante temperatuur

De meters en regelaars bevatten geen bewegende delen en de te meten gassen stromen langs twee roestvrijstalen sensorelementen. Daardoor worden de gassen op hun stroompad niet gehinderd, zodat deze serie met name geschikt is voor toepassingen met een beperkt drukverschil. De flowmeters zijn bovendien minder gevoelig voor vocht en meegevoerde deeltjes dan thermische massflowinstrumenten met een bypass-sensor. De elektronicabehuizing valt met haar robuuste constructie onder beschermingsklasse IP65 (stof- en spatwaterdicht). De flowmeters en -regelaars zijn optioneel leverbaar met een geïntegreerd multifunctioneel display. Met het nieuwe model D-6390 is het maximale meetbereik uitgebreid tot 10.000 ln/min luchtequivalent. Analoge I/O-signalen en een RS232-interface zijn standaard. Daarnaast kan een extra interface met DeviceNet™, PROFIBUS DP, Modbus of FLOW-BUS-protocol worden geïntegreerd. Typische toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld gasverbruikmetingen, ontluchtings- en spoelprocessen, of aardgas- en biogastoepassingen.

Meer nieuws

MASS-STREAM™ gasflowmeters en -regelaars
Uitbreiding van de IQ+ FLOW®-serie met media-geïsoleerde sensoren

Op veel markten zien wij een verschuiving naar miniaturisatie. In laboratoria bijvoorbeeld wordt...

10.04.2022 00:00

Mass flow control #redefined
Snel & Stabiel, Bewezen & Nauwkeurig
Heyaru Engineering, producent van synthetische diamanten, wil miljoenen gaan investeren in het Belgische Lommel. De plannen worden gesteund door de Vlaamse regering (STS programma).
Corrosie kan een groot probleem zijn in industriële toepassingen, met name in de chemische bedrijfstak, de verwerkende industrie en de olie- en gassector. Deze sectoren hebben in de bedrijfsvoering en productie te maken met veeleisende milieu- en verwerkingsomstandigheden. Vaak is het economisch verstandig om corrosie te voorkomen of in toom te houden.