Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

10.06.2021 02:06

Voor weinig ruimte

Moderne, innovatieve machinebouw wordt gekenmerkt door afnemende uitwendige afmetingen bij gelijkblijvende of toenemende totale prestaties. Niet in de laatste plaats heeft ook de aandrijftechniek zich voor deze ontwikkeling ingezet, en hier vormen de vereiste verbindingselementen een niet te onderschatten schakel.

Bij de bekende sterke punten van de metalen balgkoppeling (compensatie van de asafwijking, hoge torsiestijfheid, laag massatraagheidsmoment, absoluut spelingsvrij, onderhoudsvrij, temperatuurongevoelige volledig metalen uitvoering) komt nog het voordeel van een zeer korte totale lengte door een expansiekegelnaaf voor geïntegreerde inbouw. De expansieconus vindt zijn veilige aansluiting in een overeenkomstig gedimensioneerde, axiale boring in de as.

Met de expansieconusnaaf aan de ene zijde en een radiale klemnaaf aan de andere zijde blijven de rotatiesymmetrische, krachtgesloten verbinding en de montagevriendelijke handling behouden, maar wordt de inbouwlengte binnen het totale systeem aanzienlijk gereduceerd. Daardoor is deze koppeling bij uitstek geschikt voor toepassingen met minimale asafstanden en een beperkte inbouwruimte.

De hoge torsiestijfheidswaarden van de metaalbalgkoppeling in combinatie met de geringe traagheidsmomenten maken deze koppeling bijzonder geschikt voor toepassing in hoogdynamische aandrijvingen.

Over het geheel genomen is deze koppeling een geschikte koppeling voor veeleisende aandrijfsystemen, voor tandwielkastaanbouw, aansluiting van encoders alsmede spindel- en asaandrijvingen.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.