Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

16.06.2021 05:06

Geen trillingen

Naast de afstandskoppelingen uit de series Simple-Flex, WD, WDS, WDZ en WD-VA biedt Jakob nog een standaardserie en een klantspecifieke oplossing voor het overbruggen van grote hartafstanden: de EKHZ-serie op basis van elastomeerkoppelingen uit de EKH-serie

Het toepassingsgebied van de EKHZ-serie ligt hoofdzakelijk bij toepassingen met gemiddelde bedrijfssnelheden. Zij bestrijkt een koppelbereik van 20 tot 1600 Nm en maakt maximale toerentallen van 3500 omw/min mogelijk bij een minimale lengte van 50 cm. Zij is geschikt voor asdiameters van 10 tot 100 mm. Over het algemeen is de haalbare maximumlengte van de EKHZ-serie drie meter. De EKHZ-serie maakt het mogelijk om trillingen efficiënt te verminderen. De mate van trillingsdemping kan worden aangepast door de Shore-hardheid van de compensatie-elementen. De gebruikte kunststofsterren hebben twee voordelen: zelfs zonder halfschaaluitvoering kunnen de koppelingen gemakkelijk worden geïnstalleerd omdat ze insteekbaar zijn. Bovendien werkt de kunststof thermisch en elektrisch isolerend. Door de eigenschappen van het gebruikte materiaal kunnen deze koppelingen slechts tot 90°C worden gebruikt, waarbij het toelaatbare overbrengingskoppel afneemt naarmate de temperatuur stijgt.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.