Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

19.08.2021 01:08

Overbelastingsbeveiliging tot 2000 Nm

Zeer dynamische, krachtige, gecontroleerde aandrijvingen spelen een steeds grotere rol in de huidige geavanceerde automatisering. De nieuwe, met twee standaardmaten uitgebreide veiligheidskoppelingsserie SKY-EK, met elastomeerconstructie, biedt deze krachtige aandrijvingen het adequate veiligheidselement. Met een maximaal ontkoppelingskoppel van 2000 Nm wordt rekening gehouden met de actuele, steeds toenemende prestatiegegevens. Als speciale uitvoering kunnen ontkoppelingskoppels tot 2000 Nm en bedrijfstoerentallen tot 8000 omw/min worden gerealiseerd.

De veiligheidskoppelingen van de serie SKY-EK zijn een combinatie van een duizendmaal beproefd ontkoppelingsmechanisme met een spelingsvrije en trillingsdempende elastomeerconstructie. Zij hebben hun doeltreffendheid bewezen in een verscheidenheid van toepassingen, in het bijzonder als bescherming tegen botsingen in toevoerassen. Ze beschermen de complexe en dure systemen tegen gevolgschade met kostbare machineschade, reparaties en stilstand.

De belangrijkste kenmerken van de SKY-EK-serie zijn compacte afmetingen, lage traagheidsmomenten, de compensatie van uitlijningsfouten tussen de ingaande en uitgaande assen met geringe terugstelkrachten en vooral een absoluut spelingsvrije, hoekige overbrenging van de draaimomenten. Het uitgekiende constructieprincipe, een hoogwaardige materiaalkeuze, de nauwkeurige fabricage alsmede de talrijke variatiemogelijkheden bij de as-naafverbinding maken dit product tot een uitzondering op de markt van veiligheidskoppelingen. Het toepassingsgebied omvat alle veeleisende hoogdynamische servo-assen voor werktuigmachines tot en met de overbelastingsbeveiliging van transportsystemen.

Meer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren