Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

28.08.2021 01:08

Toon wat profiel

Meer efficiëntie door geautomatiseerde instelprocessen: Moderne perserijen staan voor de uitdaging om gereedschappen te wisselen of systemen zo soepel mogelijk in te stellen, vanwege de sterk toegenomen verscheidenheid aan producten. De insteltijd speelt uiteraard een belangrijke rol in de productiviteit. De huidige grijperrailkoppelingen (profielrailkoppelingen) kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verhoging van de rendabiliteit en de veiligheid van de systemen.

De koppelingssystemen van vandaag moeten licht, uiterst stijf en zelfvergrendelend zijn. Bovendien moeten ze elektrisch kunnen worden bewaakt en zo intuïtief mogelijk worden bediend. De nadelen van elektromechanische of hydraulische klemsystemen kunt u vermijden. Hydraulische systemen vereisen extra toevoerleidingen en pompsystemen en zijn onderhoudsintensief.

Elektromechanische versies hebben daarentegen weer andere nadelen. Ze verhogen het totale gewicht van de koppelingen aanzienlijk en kunnen problematisch zijn in geval van stroomuitval. De hoge overbrengingsverhouding kan het losmaken van de koppelingsdelen bemoeilijken.

JAKOB Antriebstechnik biedt profielrailkoppelingen aan die probleemloos kunnen worden gebruikt in combinatie met alle gangbare profielrails. Ze worden rechtstreeks of met adapterplaten aan bestaande profielrails van verschillende fabrikanten bevestigd en zijn daarom ook ideaal voor

Retrofits. De scheiding aan de uitwisselbare rail kan zowel in verticale (PKV-serie) als in horizontale (PKH-serie) richting gebeuren. Het gepatenteerde krachtversterkende wigklemmechanisme sluit moeiteloos een verbindingsspleet van maximaal 5 mm tussen het actieve en passieve deel. Deze klemkinematica zorgt voor een hoge mate van stijfheid en precisie van de verbinding. De opwekking van de klemkracht wordt gegarandeerd door een elektrische signalering van de klemtoestand en een minimale klemkracht bij drukval.

De types PKH en PKV kunnen aan alle gangbare grijperrailprofielen worden aangepast. Naast de pneumatisch-automatische variant is er ook een manueel-mechanische variant van de koppelsystemen in het gamma. Deze worden conventioneel met een schroef vastgezet. Voor het manueel aanbrengen van de klemkracht beschikken ze over een dubbele schroefaandrijving die de klemzuiger bedient. De koppelingen sluiten zelfs vijf millimeter brede spleten tussen de actieve en passieve delen automatisch en worden elektrisch opgevraagd.

Ze worden rechtstreeks of met behulp van eenvoudige adapterplaten in de grijperrails gemonteerd. Bovendien kunnen energiekoppelingen aan de automatische systemen worden bevestigd. "Bij het sluiten brengen deze de elektrische en pneumatische verbinding tot stand met de verwisselbare rail De voordelen liggen voor de hand: de pneumatische oplossing TYPE PKH-P of PKV-P is licht en net als hydraulische systemen onafhankelijk van stroomuitval, maar is onderhoudsarm en zuinig net als koppelingen met een elektrische aandrijving. In het gebruik zorgen de grijperkoppelingen voor aanzienlijk kortere insteltijden - en verhogen zo de productiviteit van het gehele systeem.

PKV - constructiekenmerken:

De koppeling bestaat uit een passief en een actief deel uit warmtebehandeld staal. In het actieve deel wordt de klemkracht opgewekt door een axiaal verschuifbare vergrendelingsbout en een mechanisch klemwiel. Met deze constructie worden hoge klemkrachten en een hoge dynamische stijfheid bereikt bij een geringe massa. Voor de gereedschapswissel is een verticale hefslag "K" (zie gegevensblad) noodzakelijk.

De PKV-serie is ontworpen voor verticale koppelingsprocessen en is zowel als volautomatische, pneumatisch bediende versie PKV-P en als PKV-M-serie met eenvoudige handbediening verkrijgbaar.

PKH - constructiekenmerken:

De PKH-serie komt overeen met de PKV-serie, maar is ontworpen voor horizontale koppelingsprocessen. Ze is ook verkrijgbaar in een pneumatische versie (PKH-P) en een manuele versie (PKH-M).

PKP - constructiekenmerken:

De PKP-serie is een verticale lineaire koppeling met manuele bediening. De klemming gebeurt door het aandraaien van een schroef. De productie uit aluminium maakt de serie kosteneffectiever.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.