Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

13.09.2021 01:09

Vergrendelingspen met excentrische hefboom van KIPP

Praktisch en ergonomisch

HEINRICH KIPP WERK presenteert weer een nieuwe ontwikkeling uit de productgroep vergrendelingsbouten: Er worden nu modellen op de markt gebracht waarbij de ontgrendeling van de grendel wordt gerealiseerd door middel van een excenterhefboom. Wanneer de gebruiker de excentrische hefboom voorbij het dode punt van de excentriek beweegt, ontgrendelt de grendel. Voordelen zijn het ergonomische ontwerp, de vlakke constructie, de hoge temperatuurbestendigheid en de snelle verstelling.

Borgpennen behoren tot de gestandaardiseerde ontwerpcomponenten die een snelle verstelling van bewegende machineonderdelen mogelijk maken. In de meeste gevallen wordt een pen uit het tegenstuk getrokken door aan de trekknop of ring te trekken, om machinedelen in de overeenkomstige positie te brengen en ze daar weer vast te zetten. Bij de nieuwe borgpennen verloopt dit proces via de excentrische hefboom. Een groot voordeel is dat de vergrendelingspen ontkoppeld blijft wanneer de hendel buiten het dode punt van de excenter wordt gebracht. Dit lost problemen op wanneer meerdere vergrendelingsbouten aan een behuizing zijn bevestigd, die niet tegelijkertijd door één persoon met de hand kunnen worden bereikt. De operator kan gemakkelijk één bout tegelijk losmaken zonder alle hendels in de uitgeschoven stand te moeten houden. Deze functie is anders alleen te vinden bij vergrendelingsbouten met een grendelgroef, waarbij de hendel in de getrokken stand moet worden gedraaid - het proces duurt dus langer. Producten met excentrische hendels zijn daarentegen geschikt voor een handige snelle verstelling.

Een ander pluspunt is de ergonomische vorm van de excentrische hendel, die een gemakkelijke hantering met weinig inspanning mogelijk maakt. De hendels zijn zowel in het zwart als in het verkeersrood verkrijgbaar en zijn gemaakt van met glasvezel versterkte kunststof. Deze kunststof is bestand tegen hoge temperaturen en maakt een continue gebruikstemperatuur van ca. 160 °C en kortstondige gebruikstemperaturen van max. 250 °C. Bij de draadbussen en borgpennen kan de gebruiker kiezen tussen stalen en roestvrijstalen uitvoeringen.

Alle draadbussen zijn verkrijgbaar met fijne schroefdraad en in 4 maten (M10x1 / M12x1,5 / M16x1,5 / M20x1,5).

De excentrische handgrepen kunnen 360° worden gedraaid en zijn aanzienlijk platter dan paddestoel- of T-handgrepen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit maakt ook een verzonken montage van de producten mogelijk, waardoor storende contouren worden vermeden.

Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Wanneer hygiëne centraal staat