Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

23.09.2021 02:09

Bescherming tegen overbelasting tot 9000 Nm

Hoogdynamische, krachtige, geregelde aandrijvingen spelen een steeds belangrijkere rol in de voortschrijdende automatisering van vandaag de dag. De veiligheidskoppelingseries SKY-KS met Balganbau bieden deze krachtige aandrijvingen het passende veiligheidselement. Met een maximaal ontkoppelingskoppel van 9000 Nm wordt rekening gehouden met de huidige, steeds toenemende prestatiegegevens

Als speciale uitvoering kunnen ontkoppelingskoppels tot 9000 Nm en bedrijfssnelheden tot 8000 min-1 worden gerealiseerd. De veiligheidskoppelingen van de SKY-KS-serie zijn een combinatie van het duizendmaal beproefde ontkoppelingsmechanisme met een torsiestijve, meerassige metalen balg. In een verscheidenheid van toepassingen, vooral als bescherming tegen botsingen in toevoerassen, hebben zij hun doeltreffendheid kunnen bewijzen. Ze beschermen complexe en dure apparatuur tegen gevolgschade met kostbare machineschade, reparaties en stilstand. De belangrijkste kenmerken van de SKY-KS-serie zijn de compacte afmetingen, de lage massatraagheidsmomenten, de compensatie van scheefstand tussen de ingaande en uitgaande assen met geringe terugstelkrachten en vooral een absoluut spelingsvrije hoekoverbrenging van de draaimomenten door een zeer hoge torsiestijfheid van de metalen balgen en het kogelvergrendelmechanisme. Het uitgekiende constructieprincipe, een hoogwaardige materiaalkeuze, de nauwkeurige fabricage, alsmede de talrijke variaties in de as-naafverbinding verlenen dit product een uitzonderlijke positie op de markt van de veiligheidskoppelingen. Het toepassingsgebied omvat alle veeleisende hoogdynamische servo-assen voor werktuigmachines tot en met de overbelastingsbeveiliging van transportsystemen.

Meer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren