Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

01.10.2021 01:10

Voor grote momenten

Veilige en nauwkeurige overbrenging van draaimomenten is essentieel voor precisieaandrijvingen van afkortzaagmachines. Dit wordt gewaarborgd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met krachtgesloten as-naafverbinding.

De metalen balgkoppelingen van de serie KXL van JAKOB Antriebstechnik GmbH zijn ontworpen voor middelgrote en grote aandrijvingen tot een maximum van 65.000 Nm. Een bijzonder designkenmerk is de driedelige uitvoering met een flexibel balgpakket als tussenstuk. Dit demontabele tussenstuk, bestaande uit een geoptimaliseerde, torsiestijve balg van roestvrij staal met 2 balgassen per zijde en een tussenbuis van variabele lengte, is wrijvingsloos (schroeven ISO 4017 / 10.9) met de beide naven verbonden. Dit resulteert in een aanzienlijk montagegemak, omdat b.v. in het geval van onderhoud of service een kostbare demontage van de zware aandrijving of aangedreven eenheden achterwege kan blijven. De ontwerper heeft verschillende naafvarianten beschikbaar voor de specifieke toepassing. Het uiterst gunstige traagheidsmoment en het rotatiesymmetrische ontwerp zorgen voor goede dynamische prestaties. De KXL koppelingen zijn bijzonder geschikt voor nauwkeurige aandrijvingen, zoals voor drukpersen, afkortmachines, hoofdspindelaandrijvingen, transferassen of transmissieverbindingen. Een mediatransport of een parallelle aandrijflijn door het koppelingsinterieur is in principe mogelijk. De verbinding met de assen kan naar keuze als conische klemringnaaf of als flensnaaf worden uitgevoerd.

Naaf Type A:
Wrijvingsvrije, spelingsvrije conische klemringverbinding - buiten - balgpakket radiaal vrij uitneembaar. Bij de totale lengte "L4" wordt bij de montage al rekening gehouden met de axiale verlenging van het balgpakket met 4 mm.

Naaf type B:
Wrijvingsvrije conische klemringverbinding - binnenbalgpakket radiaal NIET vrij uitneembaar.

Naaf type F / G:
Aanbouwflens volgens ISO 9409 of klantspecificatie - centrering buiten of binnen. Afmetingen van flensnaaf F en G van L13, L19 en D6, D9, D10, D11, D12 volgens specificaties van de klant.

Naaf type A / B:
Wrijvingsloze, spelingsvrije conische klemringverbinding - buiten / binnen. Balgpakket radiaal NIET vrij uitzetbaar

Meer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren