Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

20.10.2021 02:10

Betrouwbare krachtpatsers

De krachtspanmoeren MCA en MCG van JAKOB Antriebstechnik zijn beproefde spangereedschappen in de productie. Tot nu toe werd de vereiste nominale klemkracht door de gebruiker nauwkeurig ingesteld met behulp van een momentsleutel. Dit is een zinvolle methode voor variërende spankrachten, omdat de spanmoer flexibel kan worden gebruikt. Wanneer echter steeds dezelfde, constante nominale klemkracht wordt toegepast, kan nu tijd worden bespaard en de veiligheid worden verhoogd.

De nieuwe varianten MCA-DB en MCG-DB breiden de krachtspanmoeren uit met een vooraf ingestelde torsiegrens. Dit betekent dat een momentsleutel niet meer nodig is, een eenvoudige sleutel volstaat en de klemkracht van de moer altijd correct wordt toegepast. De koppelbegrenzer is ingebouwd in een hulpstuk dat door JAKOB in de fabriek vooraf wordt ingesteld op het vereiste koppel.

De series MCA-DB en MCG-DB dekken nominale spankrachten van 60 tot 200 kN. Er bestaat ook de mogelijkheid om bestaande krachtspanmoeren van de onderliggende MCA- en MCG-series door de fabrikant te laten uitbreiden met de geïntegreerde koppelbegrenzing.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.