Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf viert de 60e verjaardag van een zeer speciale pipet

Het jaar 2021 markeert een belangrijke mijlpaal voor iedereen die in het laboratorium werkt. 60 jaar geleden lanceerde Eppendorf 's werelds eerste industrieel vervaardigde pipet met zuigerslag, waardoor het hanteren van vloeistoffen in het laboratorium voorgoed veranderde. De "Marburg-pipet" van Eppendorf, die in 1961 op de markt kwam, bevatte dezelfde basiselementen die vandaag nog steeds in laboratoria te vinden zijn: een veerbelaste zuiger die precies stopt op een ingesteld volume, en een verwijderbare plastic pipetpunt.

Een ingenieuze geest pakt een probleem aan
Tot de jaren 1950 pipetteerden wetenschappers met de mond; een techniek waarbij de gebruiker vloeistoffen met de mond opzoog in dunne glazen buisjes. Niet alleen werden deze mondpipetten routinematig gereinigd met gevaarlijke chemicaliën zoals zwavelzuur, maar anekdotische verslagen brachten het pipetteren met de mond in verband met het inslikken van gevaarlijke stoffen, waaronder een tyfuskweek en zelfs plutonium. Gefrustreerd door de tekortkomingen van het pipetteren met de mond, construeerde de Duitse arts Heinrich Schnitger een "apparaat voor het snel en nauwkeurig pipetteren van kleine hoeveelheden vloeistof" en diende in 1958 een patentaanvraag in.

Eppendorf herkent het potentieel
Eppendorf was de eerste om het belang van Schnitgers uitvinding in te zien en ontwikkelde ze verder. Dit werk culmineerde in de "Marburg Pipette" - 's werelds eerste commerciële zuiger-zuigpipet, die Eppendorf in 1961 op de markt bracht. Samen met de eerste Eppendorf Tube® voor het hanteren van microliter volumes ("Eppi®"), een microliter centrifuge en een thermomixer, vormde de "Marburg Pipette" Eppendorf's microliter systeem; een revolutionaire set instrumenten in vele wetenschappelijke disciplines die vandaag de dag de standaard bepaalt in onderzoekslaboratoria over de hele wereld.

Een veelbelovende toekomst
Een ongelooflijke 60 jaar zijn verstreken sinds Eppendorf de eerste commerciële zuigerslagpipet lanceerde; een instrument dat een fundamentele revolutie in de wetenschap teweegbracht. Dit sleutelmoment betekent dat het DNA van Eppendorf in elke zuigerslagpipet zit die sindsdien is gefabriceerd. Maar het verhaal eindigt hier niet. Eppendorfs toewijding om de beste oplossingen voor het hanteren van vloeistoffen te bieden, blijft resulteren in innovatieve ontwerpen die het werk in laboratoria steeds efficiënter, veiliger en over het algemeen beter maken. Vandaag kunnen Eppendorf-klanten kiezen uit een brede waaier van instrumenten, verbruiksgoederen en diensten om aan hun behoeften inzake vloeistofverwerking te voldoen en hun onderzoek verder te versnellen


Meer nieuws

Met de Mastercycler® X40 worden uw dagelijkse labroutines niet alleen betrouwbaar en efficiën...

Takara Bio Inc (Takara Bio) en Eppendorf SE, twee toonaangevende bedrijven in de biowetenschappelijke industrie, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen in het kader van een strategische co-marketingovereenkomst.
promoties 01 september 2023 - 31 december 2023
Bij Eppendorf erkennen we de sleutelrol die plastic verbruiksartikelen spelen in het laboratorium. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het in evenwicht brengen van de eisen van de moderne wetenschap met de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het beheer van een biowetenschappelijk laboratorium. Daarom volgen we het principe van 'Verminderen, Hergebruiken, Recyclen' waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we in toenemende mate op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Dit jaar reikt het Hamburgse life sciences bedrijf Eppendorf SE voor de 28e keer zijn prestigieuz...

De Eppendorf Xplorer® en Xplorer plus pipetten met één kanaal zijn gecertificeerd met het ACT...