Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

10.11.2021 01:11

Isolerend en flexibel

Elastomeerkoppelingen zijn insteekbare, spelingsvrije en flexibele askoppelingen

Het verbindings- of compensatie-element bestaat uit een kunststof ster met omgekrulde tanden en een hoge Shore-hardheid. Deze elastische koppelingsster is elektrisch isolerend en heeft een goed trillingsdempend gedrag. Hij wordt vormsluitend en licht voorgespannen in twee naven met klauwvormige nokken met hoge precisie gestoken. De firma Jakob Antriebstechnik uit Kleinwallstadt heeft verschillende elastomeer-koppelingsvarianten in haar assortiment, die door middel van een modulair systeem naar wens kunnen worden samengesteld.

De EKM-koppeling wordt als voordelige, compacte standaardserie aan beide zijden met een radiale klemnaaf geleverd. Zij dekt koppelbereiken van 8 - 2000 Nm en asdiameters van 8 - 90 mm. Op maat gemaakte producten zijn ook mogelijk. Ze is ook verkrijgbaar met een axiale aanslag of als combinatie met de ESM-A-serie met een conische klemringnaaf.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.