Catalogus

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485
  • ISO 14001

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Eppendorf schenkt 20.000 euro aan het EMBL ter bevordering van vrouwen die in de wetenschap werken

  • Steun voor "Bevordering van vrouwen in de wetenschap
  • Kerstdonatie stelt 20 vrouwelijke postdocs in staat deel te nemen aan het programma voor vrouwelijke wetenschappers in leidinggevende posities
  • Schenking onderstreept reeds lang bestaand partnerschap tussen EMBL en Eppendorf
Hamburg, 22 november 2021 - Vandaag heeft Eppendorf SE tijdens een online presentatieceremonie 20.000 euro gedoneerd aan het Europees Laboratorium voor Moleculaire Biologie (EMBL). Het geld is bestemd voor het EMBL-project "Advancement of Women in Science", dat vrouwelijke wetenschappers in staat stelt een leidinggevende carrière te beginnen op wetenschappelijk gebied.

In haar opmerkingen waarin zij het bedrijf bedankte voor de donatie, beschreef Edith Heard, de directeur-generaal van het EMBL, de gift als een belangrijk signaal voor de kwalificatie van vrouwelijke onderzoekers. Heard zei dat het leidinggevende niveau in de wetenschappelijke gemeenschap wordt gekenmerkt door een duidelijk genderspecifiek onevenwicht: "Om deze ongelijkheid te compenseren, heeft het EMBL in 2020 actie ondernomen en een programma geïnitieerd genaamd 'Leadership and Excellence for Aspiring Women Postdocs' (LEAP) dat een eenjarig mentor- en coachingsprogramma omvat. Dankzij deze genereuze donatie van Eppendorf kunnen 20 extra vrouwelijke postdocs de kwalificaties verwerven die ze nodig hebben voor een carrière als manager. We hopen dat ze groepsleiders, toonaangevende onderzoekers en assistent-professoren in wetenschappelijke domeinen worden."

Meer zichtbaarheid voor vrouwen in de wetenschap

Inclusie en diversiteit zijn belangrijke thema's bij de Eppendorf Group, aldus Eva van Pelt, Co-CEO van Eppendorf SE: "Solidariteit, tolerantie en diversiteit zijn de bepalende kenmerken van de kosmopolitische cultuur die Eppendorf koestert en de basis van het succes van het bedrijf. De ongelijkheid tussen het aantal mannen en vrouwen in leidinggevende functies in de wetenschappelijke gemeenschap is een ernstig probleem. Het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwen in de wetenschap is zowel een verklaard doel als een belangrijk aandachtspunt bij Eppendorf."

EMBL en Eppendorf: langdurig partnerschap

Het EMBL en de Eppendorf Group delen een gezamenlijke geschiedenis die is gebaseerd op vele jaren van samenwerking op het gebied van corporate partnership programma's. Bovendien vindt de uitreiking van de felbegeerde Eppendorf Award for Young European Investigators al 10 jaar plaats in het EMBL in Heidelberg. De prijs wordt uitgereikt als erkenning voor prestaties van wereldklasse in biowetenschappelijk onderzoek door jonge wetenschappers.



Meer nieuws

Met de Mastercycler® X40 worden uw dagelijkse labroutines niet alleen betrouwbaar en efficiën...

Takara Bio Inc (Takara Bio) en Eppendorf SE, twee toonaangevende bedrijven in de biowetenschappelijke industrie, zijn verheugd hun samenwerking aan te kondigen in het kader van een strategische co-marketingovereenkomst.
promoties 01 september 2023 - 31 december 2023
Bij Eppendorf erkennen we de sleutelrol die plastic verbruiksartikelen spelen in het laboratorium. Tegelijkertijd zijn we ons ervan bewust dat het in evenwicht brengen van de eisen van de moderne wetenschap met de zorg voor het milieu een belangrijke uitdaging is voor het beheer van een biowetenschappelijk laboratorium. Daarom volgen we het principe van 'Verminderen, Hergebruiken, Recyclen' waar en wanneer mogelijk en vertrouwen we in toenemende mate op het gebruik van biogebaseerde grondstoffen.

Dit jaar reikt het Hamburgse life sciences bedrijf Eppendorf SE voor de 28e keer zijn prestigieuz...

De Eppendorf Xplorer® en Xplorer plus pipetten met één kanaal zijn gecertificeerd met het ACT...