Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

14.01.2022 01:01

ZSF - hydromechanisch geklemd

De hydromechanische veerbelaste cilinders van de ZSF-serie van JAKOB Antriebstechnik bieden robuuste en betrouwbare klemelementen. Deze veerbelaste systemen kunnen overal worden gebruikt waar verplaatsbare of beweegbare machineonderdelen tijdelijk moeten worden vastgeklemd of vergrendeld

Andere toepassingen zijn te vinden in de malconstructie en voor het opspannen van werkstukken of gereedschappen.
De veerbelaste systemen werken mechanisch-hydraulisch op elkaar in. De klemkracht wordt mechanisch uitgeoefend door een voorgespannen plaatverenpakket. De hydrauliek is alleen nodig voor de ontkoppelingsslag van de elementen, waarbij de trekstang of drukstift wordt ontgrendeld. Dit systeem garandeert een hoge mate van bedrijfszekerheid, omdat de klemkracht altijd op volle hoogte wordt gehandhaafd, ongeacht oliedruk- of lekverliezen. Tijdens de werking wordt de druk- of trekzuiger afwisselend door het platenverenpakket of de hydraulische druk aangespannen. Dit betekent dat het verenpakket wordt samengedrukt met toenemende oliedruk, de veerkracht neemt toe. Bij de ingestelde druk wordt de corresponderende nominale klemkracht bereikt als reactiekracht van het platenverenpakket. Voor het lossen van de druk- of trekzuiger is een hogere hydraulische druk nodig, die evenredig is met de losslag tot een maximumwaarde. Dit betekent dat de insteldruk alleen nodig is voor de eerste installatie voor een exacte instelling van de kracht. In de eigenlijke bedrijfscyclus worden de cilinders zonder druk of met ontlastingsdruk aangedreven. Bij veerbelaste cilinders wordt een doorn of trekstang in het schroefdraadgat van de spanzuiger geschroefd en geborgd (op verzoek uit één stuk of met speciale schroefdraad). Voor de bediening is een hydraulische eenheid nodig die moet zijn voorzien van een manometer, een overdrukventiel, een schakelmagneetventiel en een drukschakelinrichting.

De hydromechanische veerbelaste systemen kunnen scoren met vele voordelen. Door de korte bedrijfstijden van de hydraulische unit biedt dit systeem voordelen op het gebied van zuinigheid. De aanschafkosten zijn laag, de betrouwbaarheid wordt verhoogd, de toepassingsgebieden zijn divers en de bediening is zeer eenvoudig

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.