Catalogus

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

13.04.2022 01:04

Digitale dompelsensor voor de bepaling van de vochtigheid van olie

De MOP301 dompelsensor van E+E Elektronik meet nauwkeurig de vochtigheid in transformator-, smeer- of hydraulische olie, alsmede in dieselbrandstof. Hij wordt gebruikt voor preventief onderhoud van installaties en machines. De roestvaststalen sensor kan worden gebruikt in oliën tot 120 °C en 20 bar druk. De meetgegevens voor wateractiviteit, temperatuur en absoluut watergehalte zijn beschikbaar via de RS485 interface met Modbus RTU protocol.

Uitstekende meetprestaties, robuust ontwerp

De E+E vochtigheidssensorelementen die in de MOP301 worden gebruikt, worden gekenmerkt door hun langdurige stabiliteit en bestendigheid tegen vervuiling. Zij vormen de basis voor zeer nauwkeurige en betrouwbare vochtigheids- en temperatuurmetingen.

Mechanisch gezien overtuigt de dompelsensor met een robuuste roestvrijstalen behuizing met IP66-bescherming, een oliebestendige kabel en een overmolded M12-connector. Hij kan worden gebruikt in een temperatuurbereik van -40 tot 120 °C en tot 20 bar druk.

Verschillende sonde- en kabellengtes en het slanke ontwerp maken een bijzonder flexibele installatie van de MOP301 mogelijk. Met de praktische schuifschroefverbinding kan de dompeldiepte nauwkeurig worden ingesteld en indien nodig worden gewijzigd. Met behulp van een optionele kogelkraan kan de sensor zonder onderbreking van het proces en onder druk worden gemonteerd en gedemonteerd.

Meetwaarden en interfaces

De MOP301 geeft het vochtgehalte van de olie als absolute of relatieve waarde. De wateractiviteit (aw) geeft het relatieve vochtgehalte van een olie aan en beschrijft de verhouding tussen de werkelijke en de maximaal mogelijke hoeveelheid opgelost water. De aw-waarde geeft informatie over hoe dicht de olie zich bij het verzadigingspunt bevindt bij een bepaalde temperatuur.

Het watergehalte (x) drukt het vochtgehalte in absolute termen uit. Het wordt uitgedrukt in ppm of mg water / kg olie. De MOP301 berekent het watergehalte op basis van de gemeten wateractiviteit en temperatuur. De oliespecifieke parameters die nodig zijn voor de berekening kunnen vooraf in de fabriek worden geconfigureerd, via Modbus RTU worden geschreven of achteraf worden opgeslagen met behulp van de PCS10 productconfiguratiesoftware.

De meetwaarden worden geleverd via een RS485-interface met Modbus RTU-protocol.

Uitbreidbaar tot een sensoreenheid

De MOP301 is compatibel met de Sigma 05 sensor hub van E+E Elektronik. De sensor kan volgens het plug-and-play-principe op het host-apparaat worden aangesloten en zo worden uitgebreid tot een sensoreenheid met analoge uitgangen en optioneel display.

Meer nieuws

Met de CDS201, HTS201 en TES201 lanceert de Oostenrijkse sensorspecialist E+E Elektronik een nieu...

Met de nieuwe HTS801 lanceert E+E Elektronik zijn krachtigste vochtigheids- en temperatuursensor...

Digitale sensormodule voor kostenefficiënte vocht- en temperatuurmeting

De HTM502 sens...

van 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Handelscentrum

Hal 3, Stand F31 - F32

De Oostenrijkse sensorfabrikant E+E Elektronik breidt zijn portfolio digitale sensorelementen uit...

De nieuwe vochtigheidscalculator van E+E Elektronik berekent alle relevante vochtigheidsgerelateerde parameters en het drukdauwpunt.