Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

02.05.2022 02:05

Sterke schroef

Met 130 Nm aandraaimoment, genereert 25 ton klemkracht

De geoptimaliseerde SC-vermogensspanschroef wordt op verschillende manieren gebruikt. Zij heeft zich o.a. bewezen in persen, stansmachines, gereedschapsmachines en in de opspan- en apparatenbouw. Er zijn 4 standaardmaten met gestaffelde schroefdraaddiameters beschikbaar, alsmede een speciale serie met bijzonder hoge spankrachten.

De SC-krachtspanschroef heeft een speciaal binnenwerk dat als mechanische krachtversterker fungeert. Er worden bijzonder hoge spankrachten gecreëerd bij relatief lage aandraaimomenten en de grootst mogelijke bedrijfszekerheid. Het spie klemsysteem, dat in elke positie zelfremmend is, biedt een klemslag tot 3 mm.

Naast de beproefde maten M36, M48, M64 en M80 biedt JAKOB ook een speciale uitvoering SC 100 aan. Hiermee kunnen spankrachten tot 250 Nm worden gegenereerd met een aandraaimoment van slechts 130 Nm. Om reproduceerbare spankrachtwaarden te verkrijgen, kan het beste een momentsleutel worden gebruikt.

De krachtspanschroeven zijn permanent gesmeerd en onder normale bedrijfsomstandigheden onderhoudsvrij. Speciale uitvoeringen zoals klantspecifieke speciale schroefdraad of een hoge temperatuur uitvoering tot 400°C zijn op aanvraag te allen tijde mogelijk.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.