Catalogus

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

19.06.2022 01:06

Verkoopsucces van een oplossing voor meer efficiëntie bij de scheringvoorbereiding

Lotustex Textile investeert in KARL MAYER's eerste LINK-MATIC® systeem voor automatische batchwissel op PRODYE®-S slasher indigokleurstofgamma

KARL MAYER heeft zijn eerste LINK-MATIC® systeem op de markt gebracht. De uitgekiende automatiseringsoplossing vereenvoudigt de batchwissel op indigo- en sizingmachines aanzienlijk en verhoogt zo de productiviteit. Afhankelijk van het aantal batchwisselingen per dag is een stijging tot 30 % mogelijk.

Bovendien wordt er minder garenafval geproduceerd. Tot 600 m, op indigo verfbereik, onbruikbaar garenmateriaal kan bij elke batch worden bespaard - terwijl er tegelijkertijd minder mankracht nodig is. Tijdens batchwissels is er slechts één operator nodig om de kettingbomen klaar te maken voor invoer in de machine. Een volautomatische knoopunit koppelt de kettinggarens van de nieuwe partij aan de garens van de zojuist afgewerkte partij.

Lotustex Textile heeft al deze voordelen voor zichzelf herkend. De in Egypte gevestigde denimfabrikant, die pas in 2019 werd opgericht, was het eerste bedrijf dat de afgelopen maanden investeerde in het innovatieve LINK-MATIC®-systeem om de prestaties van zijn PRODYE®-S sizingmachine te optimaliseren. Speciaal voor haar activiteiten in de modesector verwacht Lotustex Textile een aanzienlijk hogere flexibiliteit en kostenreductie. De leverdatum voor de nieuwe aanwinst is november 2022.

Continue processen met LINK-MATIC®

LINK-MATIC® maakt het mogelijk om de batchwissel op de PRODYE®-S en PROSIZE® te automatiseren met twee subsystemen. Het eerste subsysteem richt zich op het invoeren van de garenvellen van de nieuwe batch van de warperbalken naar de invoer van de machine. Het garenmateriaal wordt naar zijn bestemming geleid in het onderste gedeelte van het frame van de kettingboom. Voorheen moest het garen met de hand, meestal door twee geschoolde arbeiders, onder het onderste deksel worden doorgevoerd. Het langdurige, ingewikkelde proces resulteerde in een partij afval en talrijke foutbronnen.

Met de nieuwe oplossing zet slechts één operator de kettingdraden van een kettingboombalk in een homogene verdeling vast met een klem in de lengte van de balk. Vervolgens leidt hij de klem naar beneden en haakt deze aan weerszijden in een transportketting. De circulatiekettingen zorgen voor het transport naar de machine. De tijdwinst is enorm. Bovendien is de kwaliteit in orde. De garens worden met een gelijkmatige, constante spanning naar de machine geleid. Hier snijdt het tweede verdeelsysteem de kettinggarens van de afgewerkte partij bij de invoer en knoopt de kettinggarens van de nieuwe partij aan - telkens met hoge precisie en volledig automatisch. De eigenlijke partijwissel kan zo tot 90 seconden worden teruggebracht. Wat zo eenvoudig lijkt, is het resultaat van het precieze samenspel van goed doordachte componenten, zoals het klemsysteem voor de touwvorming vóór het knopen en de pneumatische oplossing voor het aanzuigen van de draadeinden.

Het nieuwe LINK-MATIC®-systeem kan zijn volledige potentieel ontplooien in combinatie met een beweegbare creel.

Meer nieuws

STOLL, sinds 2020 een Business Unit van de KARL MAYER Group, is verheugd over het succes van de eerste STOLL Days. Het evenement werd gehouden in het nieuwe TexLab van KARL MAYER North America in Greensboro, NC van 7 tot 10 juni 2022, en telde meer dan 100 bezoekers. De meeste gasten kwamen uit de VS en Canada. Velen van hen bleven twee dagen, om deel te nemen aan een uitgebreid evenementenprogramma. Hoogtepunten waren onder meer verschillende machines in actie - waaronder modellen die voor het eerst werden getoond. En seminars en workshops ter introductie van nieuwe textiel productontwerpen, nieuwe ontwerpsoftware, en innovaties van diverse externe partners die in het programma waren opgenomen. Ook toonde STOLL zijn nieuwste modetrendcollectie "Wonderful" en innovatieve vlak gebreide producten voor andere industrieën.

14.06.2022 00:00

Natuurlijk duurzaam
Duurzame oplossingen voor composietversterkingen en beurspremière voor STOLL - KARL MAYER met twee hoogtepunten op JEC World, 03.-05.05.2022 in Parijs