Catalogus

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG

02.08.2022 11:08

Krachtige lasersensor met geïntegreerde EtherNet/IP-interface

de lasersensoren van de serie optoNCDT 1900 van MICRO-EPSILON Messtechnik GmbH & Co. KG zijn bijzonder compact en hebben een hoog prestatievermogen. Vanaf nu bieden de verplaatsings- en afstandssensoren nog meer mogelijkheden voor integratie in industriële omgevingen. Naast de sensoren met geïntegreerde EtherCAT-interface zijn nu ook nieuwe modellen met geïntegreerde EtherNet/IP-interface beschikbaar. De sensoren tonen hun sterke punten vooral bij zeer snelle processen, bijvoorbeeld bij de batterij- en elektronicaproductie, in verpakkingsmachines en in robotica-toepassingen.

De optoNCDT 1900 lasersensoren meten verplaatsing en afstand uiterst nauwkeurig en met hoge snelheid. De nieuwe geïntegreerde EtherNet/IP-interface voegt nog een optie voor betrouwbare industriële aansluiting aan het assortiment toe. Modellen met geïntegreerde EtherCAT-interface zijn reeds beschikbaar. In veel toepassingen moeten verschillende apparaten en machines in een netwerk worden opgenomen. Dit wordt vaak bereikt via moderne veldbussystemen. De integratie van Micro-Epsilon sensoren in Industrial Ethernet controllers wordt vergemakkelijkt door de geïntegreerde interface.

Deze lasersensoren onderscheiden zich door hun hoge prestaties en nauwkeurigheid, gecombineerd met hun geringe afmetingen. Zij lossen verplaatsings- en afstandsmetingen uiterst snel op en zijn speciaal ontworpen voor processen met hoge snelheden. Zij worden onder meer gebruikt in spuitgiet-, verpakkings- en CNC-machines, de batterij-industrie, de productie van smartphones, robottoepassingen en houtverwerking.

Dankzij de directe gegevensuitvoer via industrieel Ethernet worden vertragingen als gevolg van extra A/D-omzetting vermeden. Een oversampling-functie draagt ook bij tot de snelle registratie van meetwaarden. Dit maakt het mogelijk om meetwaarden vier keer sneller te registreren of te verzenden dan de vraagcyclus van de PLC zou toelaten.

Meer nieuws

Moderne endoscopen van Micro-Epsilon maken een nauwkeurige inspectie mogelijk van zelfs de kleins...

De nieuwe montagebeugel met capacitieve sensoren van Micro-Epsilon garandeert zeer nauwkeurige meetresultaten voor tweezijdige diktemetingen

Bij de bewerking van ruwe, matte of glanzende metalen werkstukken zijn zowel de maatnauwkeurighei...

Wervelstroomsystemen worden gekenmerkt door hoge prestaties bij een maximaal gebruiksgemak en een uitstekende prijs-prestatieverhouding. Deze inductieve verplaatsingsmeetsystemen bieden de grootste toepassingsdiversiteit, aangezien zij gebruik kunnen maken van de grootste sensorportefeuille van het bedrijf wereldwijd.

De nieuwe firmware V53 voor laserprofielscanners van de scanCONTROL 30xx-serie is beschikbaar. In...

Micro-Epsilon witlicht interferometers worden gekenmerkt door hun uitstekende precisie en absolute meetwaarden. De apparaten van industriële kwaliteit zijn geschikt voor inline gebruik voor machine-integratie en voor laboratoriumtoepassingen. Witlicht interferometers meten afstand en dikte en bereiken nanometer precisie met resoluties in het picometer bereik.