Catalogus

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

HEINRICH KIPP WERK GmbH & Co. KG

  • ISO 9001:2015
  • REACh
  • RoHS

04.10.2022 00:10

KIPP bij de AMB

Opspantechniek voor metaalbewerking

Op de internationale beurs voor metaalbewerking AMB, die van 13 tot 17 september plaatsvond in Stuttgart, presenteerde HEINRICH KIPP WERK zijn producten en oplossingen op het gebied van opspantechniek - waaronder de innovatieve KIPPflexX 5-assige klem in de breedtes 90 mm en 125 mm en een nieuw meervoudig klemsysteem in systeembreedte 50. 125 mm en een nieuw meervoudig klemsysteem met een systeembreedte van 50.

De KIPPflexX 5-assige klem kan zowel worden gebruikt voor het opspannen van blanco's als voor het opspannen van pull-downs (2IN1). Naast deze flexibiliteit scoort de KIPPflexX met tal van voordelen, zoals een extreem hoge klemkracht en stijfheid, een goede herhaalbaarheid en grote klembreedtes. Gezien de grote flexibiliteit en de vele voordelen is het niet verwonderlijk dat de doelgroep voor de KIPPflexX-serie zeer divers is: de oplossing is interessant voor alle bedrijven die een freesmachine gebruiken - niet alleen in de metaalbewerking, maar ook in de gereedschaps- en matrijzenbouw of de speciale machinebouw.

Een ander hoogtepunt op de AMB is het meervoudige opspansysteem van KIPP met systeembreedte 50. Het nieuwe systeem maakt een betrouwbare opspanning van verschillende werkstukken mogelijk. Het is geschikt voor alle batchgroottes en maakt zeer hoge klemkrachten mogelijk. De precisievertanding van het systeem zorgt voor een exacte herhaalbaarheid. Last but not least is de omschakeling van enkelvoudige naar meervoudige klemming snel en eenvoudig.

Het KIPP-spantechnologieprogramma is onderverdeeld in vier gebieden: De werkstukklemtechniek omvat een gevarieerd assortiment componenten voor het universeel opspannen van werkstukken. Spanelementen, positioneringselementen en spantoebehoren voor bewerkingsmachines kunnen flexibel worden gecombineerd.
Het assortiment modulaire opspantechniek omvat basiselementen voor de bevestiging van werkstukken via voorgefabriceerde spanvlakken, rastergaten of T-sleuven. Gestandaardiseerde platen, torens en hoeken verhogen de flexibiliteit en beperken het aantal opspanelementen in de productie tot een minimum.

Nulpuntspantechnologie omvat systemen voor snelle, nauwkeurige klemming en referentie. Het 5-assige modulespansysteem is beschikbaar voor meerzijdige bewerking. Een ander snelwisselsysteem is het positionerings- en klemsysteem mechanisch/pneumatisch


Meer nieuws

Algehele beoordeling: Zeer goed!
Veiligheid ontmoet design
Zodat alleen wat binnen moet zijn binnen is
Grote gewichten gemakkelijk en veilig geleiden
Basisbeginselen en inzichten in #kippresso-formaat
Wanneer hygiëne centraal staat