Catalogus

RK Rose+Krieger GmbH

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

18.08.2022 02:08

Nieuw: Anti-twist systeem voor snelle, nauwkeurige en twist-proof montage van systeemopbouwen

RK Rose+Krieger heeft zijn accessoires voor eendelige RK Light Clamps kunststof buisverbinders met maat 30 mm uitgebreid. Gebruikt met systeemsamenstellingen, garandeert de nieuwe Anti-Twist twist lock tijdbesparende montage en eenvoudige aanpassing van de constructie. Het systeem van geanodiseerde aluminium buis (diameter 30 mm) met vier profielgroeven op een hoekafstand van 90° en zwarte kunststofklemmen van versterkt polyamide kan vrij worden gecombineerd met alle eendelige RK Light Clamps van maat 30 mm in gesloten uitvoering. Bijkomend voordeel: het uitlijnen en monteren is aanzienlijk eenvoudiger dan met conventionele plaatklemmen.

Voor de montage wordt het gegroefde profiel door de kunststof verbindingsstukken geschoven, met de hand voorgepositioneerd met twee klemmen - één voor en één na het buisverbindingsstuk - om verdraaiing te voorkomen, en in het klemelement vastgezet door eenvoudig de schroef aan te draaien. De 90°-rangschikking van de vier profielgroeven garandeert te allen tijde een nauwkeurige, haakse positionering van de buizen ten opzichte van elkaar. Zo kunnen zelfs complexe constructies met behulp van het nieuwe systeem door slechts één persoon worden gemonteerd.

Het anti-twist systeem is bijzonder geschikt voor de realisatie van uitkragende constructies. Hier zijn kunststof buisverbinders voordelig door hun lage gewicht, maar zij werden zelden gebruikt omdat zij boven een bepaald torsiemoment op de aluminium buis slippen. Het nieuwe anti-torsiesysteem voorkomt dergelijke slip en dus torsie van de constructie, aangezien het vele malen hogere torsies kan opvangen dan eenvoudige kunststof verbindingsstukken. Op deze manier kunnen gebruikers nog meer profiteren van de voordelen van de lichtgewicht RK Light Clamps uit één stuk. Het systeem kan vrij worden gecombineerd in maat 30. Dit betekent dat het specifiek kan worden gebruikt waar verdraaiing van de constructie op betrouwbare wijze moet worden voorkomen.

"De eerste klanten die ons Anti-Twist Systeem al met succes gebruiken, hebben vastgesteld dat de enorme tijdsbesparing bij de montage en de gewichtsoptimalisatie in vergelijking met plaatwerkklemmen, evenals het aantrekkelijke uiterlijk, een duidelijke toegevoegde waarde betekenen", verklaart Michael Neubaur, Product Manager Joining Technology bij RK Rose+Krieger.

De buizen van het anti-twist systeem zijn verkrijgbaar als staven van zes meter of op maat gesneden. De clips zijn verkrijgbaar in zakken van tien.

Meer nieuws

Uitgebreide productportfolio voor de interne goederenstroom
Nieuwe schuifgeleiders met aangepaste positionering

01.06.2023 01:05

Verandering in het beheer
Björn Riechers neemt de leiding van RK Rose+Krieger GmbH over van Dr. Gregor Langer
SensorBoard - Het alternatief voor optische positioneringsmethoden

19.10.2022 01:00