Catalogus

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

06.12.2022 00:12

Industriële gasveren van ACE: Roestvrijstalen varianten breiden toepassingsgebieden uit

Industriële gasveren zijn bij uitstek geschikt als praktische hulpmiddelen voor het openen en sluiten van motorkappen, deksels en kleppen. Deze machine-elementen zijn bij ACE Stoßdämpfer GmbH verkrijgbaar als industriële gasdruk- en gasdrukveren. Ze ondersteunen de spierkracht van de gebruiker gemakkelijk en betrouwbaar, waarbij verschillende roestvrijstalen versies het toepassingsgebied nog verder uitbreiden.

De industriële gasdrukveren en industriële gasdrukveren van ACE zijn verkrijgbaar in roestvrije staallegeringen V2A en V4A met de typeaanduidingen GZ-15 tot GZ-40 en GS-15 tot GS-40 met huisdiameters van 15 tot 40 mm. Bovendien worden industriële gasveren aangeboden in maten van 8 tot 12 mm als types GS-8 tot GS-12 in V4A. Patrick Czeckay, de technische adviseur van ACE die verantwoordelijk is voor de industriële gasveren, legt de redenen hiervoor uit: "Onze kleinere GS-types worden zelden gevraagd in roestvrij staal en wanneer dat wel het geval is, vragen onze klanten de meer resistente V4A-legering. In het geval van industriële gastrekveren is er geen vraag naar nog kleinere roestvrije staalsoorten vanwege hun ruimtebesparende ontwerp." Het kwalitatieve verschil tussen de twee roestvrije staalsoorten is dat het chroomnikkelstaal in V4A nog molybdeen bevat. Voor de scheepsbouw, bijvoorbeeld bij het hijsen van luiken of voor een gereguleerde snelheid bij het verlengen van rubberboten, biedt het bedrijf uit Langenfeld in het Rijnland daarom vooral types aan van roestvrij staal V4A. In tegenstelling tot de V2A-legering is deze beter bestand tegen corrosie en zeewater dankzij het molybdeengehalte. Als het gaat om robuustheid tegen milieu-invloeden, maken alle roestvrijstalen gasveren van ACE indruk met hun betrouwbare werking, aantrekkelijke uiterlijk en lange levensduur. Hoogwaardige accessoires bieden klanten de mogelijkheid deze zelf in machines en installaties in te bouwen, vooral omdat de verbindingsdelen ook in roestvrij staal verkrijgbaar zijn. Vanwege hun glanzende uiterlijk worden ze vaak gebruikt in gebieden met openbaar verkeer. Anders worden ze gebruikt wanneer de hygiëne-eisen nog strenger zijn, zoals in de medische en cleanroomtechniek en in de levensmiddelenindustrie. Daarom zijn ze standaard gevuld met levensmiddelenolie, die voldoet aan de eisen van FDA 21 CFR 178.3570. Andere toepassingsgebieden zijn de automobiel- en fabriekstechniek en de militaire, milieu- en watervoorzieningstechniek.

Industriële gasveren van ACE met ventieltechnologie en complete service

De opvallend goede controleerbaarheid van deze oplossingen van ACE wordt vooral verklaard door het feit dat de industriële gasveren individueel met stikstof kunnen worden gevuld dankzij de in alle types toegepaste ventieltechnologie. Met behulp van deze technologie kunnen de krachten nauwkeurig worden aangepast aan de desbetreffende toepassing door ter plaatse stikstof af te tappen of bij te vullen, afhankelijk van de wensen van de klant met een vulkoffer. De specialisten van ACE ondersteunen klanten hierbij niet alleen, maar zijn ook altijd beschikbaar voor telefonisch advies en ontwerp of directe hulp bij klantspecifieke oplossingen. Enerzijds wordt de service online verleend via e-mail of chat, anderzijds kiezen klanten steeds vaker de weg via berekenings- en configuratietools voor gasveren. Dat komt ook omdat de bijbehorende software intuïtief en visueel aantrekkelijk is en de keuze biedt uit 2D- of 3D-weergaven.


Meer nieuws

Digitalisering en lean management worden in veel bedrijven gezien als een welkome vermageringskuu...

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Dat...

Bij het testen van rolstoelen spelen fabrikanten om begrijpelijke redenen op veilig. Daar...

22.12.2023 01:05

Veiligheidsschokdempers
Specialisten in noodstops vieren premières in film en tv
Als het gaat om industriële dempingtechnologie, is ACE een van de eerste aanloophavens voor de meeste ingenieurs en ontwerpers wereldwijd. Welke vragen de experts tegenwoordig ook hebben, ACE beantwoordt ze altijd snel, online of via persoonlijk contact ter plaatse.

Er is veel ruimte voor verbetering in het ontwerp van rolstoelen. Dat bewijst de eenassige Hoss M...