Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

07.12.2022 00:12

Hoger, sneller, verder!

De serie "Simple-Flex" van JAKOB Antriebstechnik is een innovatieve afstandskoppeling die kan worden vervaardigd van 0,5 tot 6 m totale lengte en geen extra tussenlagers nodig heeft, zelfs niet bij grote asafstanden. Een geavanceerde composietbuis met een meerlaagse, hoekspecifieke vezelconfiguratie maakt een bijzonder eenvoudig ontwerp mogelijk dat axiale, radiale en hoekafwijkingen kan compenseren zonder de anders noodzakelijke koppelingscompensatie-elementen. Met uitvoerige simulatieberekeningen en testseries was het mogelijk een composietbuis te ontwikkelen met zowel buigflexibiliteit als hoge torsiestijfheid. Het zeer lage gewicht en de daarmee gepaard gaande lage massatraagheidsmomenten alsmede de optimale balanskwaliteit kunnen de hoogste bedrijfssnelheden en -koppels met een uitstekende soepelheid garanderen, zonder de compensatie van asafwijkingen te verwaarlozen. Tegelijkertijd heeft de afstandskoppeling door de composietbuis goede dempingseigenschappen en kan daardoor trillingen in de aandrijving verminderen. Toepassingsgebieden zijn dus positioneringstaken in portalen, aandrijvingen van ventilatoren, indirecte aandrijvingen, spindels en testbanktoepassingen.

De "Simple-Flex" afstandskoppeling is naar keuze verkrijgbaar met een rotatiesymmetrische conische klemring of met een gemakkelijk te monteren halve schaalnaaf. De halfschalennaaf biedt twee radiale klemschroeven, de laagste massa en traagheidsmomenten en is de voordeligste versie, terwijl de kegelnaaf met zijn hoge klemkrachten bijzonder geschikt is voor hoge snelheden. In overleg zijn ook andere naafontwerpen en buisdiameters mogelijk. Mogelijke opties zijn speciale uitvoeringen met flensnaven voor een variabel ontwerp, expanderende kegelnaven voor geïntegreerde montage, positieve naafuitvoeringen met spiebanen (toleranties voor spiebaan P9 en JS9) of interne splines (bv. DIN 5480).

De drie beschikbare samengestelde buismaten zijn geschikt voor draaimomenten tot 2900Nm. De afstandskoppelingen zijn backlash-, onderhouds- en roestvrij en geschikt voor temperatuurbereiken van -40°C tot 100°C.

In vergelijking met conventionele afstandskoppelingen kan de Simple-Flex voor meer toepassingen worden gebruikt.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.