Catalogus

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

25.05.2023 01:05

De toekomst beheersen met duurzaamheid

Duurzaamheid - een leidend thema van de KARL MAYER GROUP op ITMA, 08 - 14.06.2023, Fiera Milano, Hal 4 B119

De KARL MAYER GROUP is een familiebedrijf met een lange traditie van sociale verantwoordelijkheid. In haar bedrijfsstrategie verbindt zij zich ertoe te handelen in harmonie met sociale en ecologische doelstellingen en de "Environmental Social Governance (ESG)" normen te volgen.

Met het oog op een leefbare toekomst zorgt de KARL MAYER GROUP voor milieuvriendelijke producten en diensten.

Voor de presentatie op de belangrijkste textielmachinebeurs ter wereld heeft de KARL MAYER GROUP duurzaamheid tot een overkoepelend thema gemaakt. Een compacte duurzaamheidsgalerij toont onder andere een voorbeeld van de circulaire economie van materiaal uit de breisector, een 3D-gebreid kledingstuk met een extreem afvalarme productie en een technisch rasterbreisel dat dubbel scoort op het gebied van milieubescherming: door zijn opbouw uit natuurlijke vezels en door zijn gebruik als dragermateriaal voor CO2-effectieve verticale stadsbegroening.

Een ander kenmerk van de collectie duurzame innovaties heeft betrekking op de productietechnologie: voor de denimsector zal een oplossing voor het verven van indigo met een extreem lage CO2-voetafdruk te zien zijn.

Naast de gerichte performance-show zal het thema duurzaamheid de ITMA-bezoekers ook op de rest van de stand van de KARL MAYER GROUP bijna overal begeleiden. Onder het motto 'Master the Change - winstgevend, flexibel, duurzaam' worden oplossingen en innovaties gepresenteerd als antwoord op de belangrijkste vragen van klanten. Een daarvan is: hoe kan ik omgaan met de toenemende druk om duurzamer te zijn?

Een manier voor de kettingbrei-industrie wordt getoond door een nieuwe drop-plate raschelmachine die dankzij specifieke aanpassingen geschikt is voor de verwerking van stapelvezels. De resulterende gebreide stoffen zijn niet alleen chic maar ook duurzaam, en komen zo tegemoet aan de groeiende vraag naar kleding met een lage ecologische voetafdruk.

Een krachtige kettingbreimachine werkt met energie-efficiënte directe aandrijving. Het energieverbruik kan worden gecontroleerd door een nieuw ontwikkeld controlesysteem. De machine gebruikt ook patroongegevens uit de cloud en beheert zo zonder patroondisks met hun kosten voor materiaal en transport. Een kettingbreimachine met inslaginvoer demonstreert hoe een geoptimaliseerd legsysteem afval in het inslaggaren kan besparen, en een ADF-model van STOLL heeft minder energie nodig dankzij een pakket gerichte ontwerpwijzigingen.

Ook digitale oplossingen dragen effectief bij tot meer duurzaamheid en tegelijkertijd tot economische efficiëntie. De nieuwe, innovatieve ontwerpsoftware k. innovation CREATE DESIGN voor vlak gebreid textiel biedt bijvoorbeeld een interface met elke 3D-software. Door deze verbinding kunnen realistische 3D-renders worden gegenereerd, die de behoefte aan fysieke patronen en dus het materiaalverbruik enorm verminderen.

Naast de exposities is ook de ambiance waarin ze worden gepresenteerd, gecommitteerd aan het thema duurzaamheid. Het gerichte standconcept berust op minimaal materiaalgebruik voor de wand- en vloerconstructies - veel onderdelen zijn modulair en herbruikbaar - met maximale gastvrijheid en overzichtelijkheid. De samenwerking met een Italiaanse standbouwpartner zorgt voor korte transportroutes en in de catering wordt aandacht besteed aan het minimaliseren van afval, bijvoorbeeld door het gebruik van herbruikbaar servies en het achterwege laten van verpakkingen als daar niets tegenover staat.

Meer nieuws

Ingebruikname van een MJ 52/1-S van KARL MAYER voor de verwerking van elektrisch geleidende garens bij Grabher GROUP

13.05.2023 01:05

Directe aanpak in Indonesië
De KARL MAYER GROUP neemt de directe ondersteuning van zijn klanten in Indonesië over

11.03.2023 01:00

Beheers de verandering
Tegenwind als rugwind gebruiken, met de oplossingen van de KARL MAYER GROUP naar ITMA, 08. - 14.06.2023, Fiera Milano, Hal 4 B119
Hoogproductief massaproductieproces voor op maat gemaakte producten dankzij het nieuwe 3D-printsysteem van KARL MAYER
Met breikennis en digitale hulpmiddelen voor snelle design-to-market workflows

11.02.2023 00:00

Symmetrie maakt het verschil
Symm-Net à la Chantilly voor kleding