Catalogus

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

KARL MAYER Holding GmbH & Co. KG

18.05.2023 00:05

Raschelmachine brengt slimme textielprojecten vooruit

Ingebruikname van een MJ 52/1-S van KARL MAYER voor de verwerking van elektrisch geleidende garens bij Grabher GROUP

De combinatie van elektrisch geleidend materiaal met textiel opent een hele reeks nieuwe mogelijkheden, vooral in de sportsector. De analyse van de mobiliteit door middel van sensoren helpt bijvoorbeeld een verkeerde overbelasting van het lichaam te voorkomen en de funfactor tijdens de fysieke activiteit te verhogen. De werkzaamheden van een consortium bestaande uit fabrikanten van componenten en sportartikelen, dienstverleners en onderzoeksinstellingen, waaronder de universiteit van Salzburg met haar sport-, bewegings- en computerwetenschappers als wetenschappelijk hoofdcentrum, hebben tot doel aan te tonen hoe de mogelijkheden kunnen worden benut door middel van concrete, verkoopbare producten.

Als partner uit de textielproductieketen is de Grabher GROUP bij de samenwerking betrokken. Op 3 mei 2023 werd in de onderzoeksdochteronderneming van de toonaangevende fabrikant van hightechproducten, V-Trion GmbH, in Lustenau een mijlpaal gevierd: Bedrijfsleider Günter Grabher huldigde de MJ 52/1-S van KARL MAYER in, een belangrijke machine voor projectwerk in de slimme textielsector. Op de raschelmachine met jacquard- en multibar-technologie kunnen elektrisch geleidende garens rechtstreeks in het kettingbreisel worden verwerkt en naar wens worden geplaatst om functionele elementen zoals sensoren, geleiders en spoelen gemakkelijk te kunnen implementeren. De textieleigenschappen blijven ongewijzigd. De geïntegreerde productiemethode bespaart extra processtappen en vermindert de milieuvervuiling in vergelijking met andere processen, zoals geleidende drukpasta's.

De MJ 52/1-S zal ook worden gebruikt voor projecten van het Smart Textiles Platform Austria. Dit netwerkverband verenigt meer dan 80 internationale bedrijven en onderzoeksinstellingen. De Grabher GROUP en de KARL MAYER GROUP zijn lid.

Afb: Inhuldiging van de MJ 52/1-S bij de Grabher GROUP in een ceremoniële ronde, onder de deelnemers Michael Kieren (3e van links) en aansluitend op de foto rechts Christof Naier van de KARL MAYER GROUP, de burgemeester van Lustenau Dr. Kurt Fischer en Günter Grabher, directeur van de Grabher GROUP

Meer nieuws

Duurzaamheid - een leidend thema van de KARL MAYER GROUP op ITMA, 08 - 14.06.2023, Fiera Milano, Hal 4 B119

13.05.2023 01:05

Directe aanpak in Indonesië
De KARL MAYER GROUP neemt de directe ondersteuning van zijn klanten in Indonesië over

11.03.2023 01:00

Beheers de verandering
Tegenwind als rugwind gebruiken, met de oplossingen van de KARL MAYER GROUP naar ITMA, 08. - 14.06.2023, Fiera Milano, Hal 4 B119
Hoogproductief massaproductieproces voor op maat gemaakte producten dankzij het nieuwe 3D-printsysteem van KARL MAYER
Met breikennis en digitale hulpmiddelen voor snelle design-to-market workflows

11.02.2023 00:00

Symmetrie maakt het verschil
Symm-Net à la Chantilly voor kleding