Catalogus

Biologische schizandra bessen

24.06.2022 00:00

Biologische schizandra bessen

Reageer op advertentie

Latijnse naam: Schisandra chinensis

Specificatie : (100% All Natural, Geen conserveringsmiddelen toegevoegd)

Vocht: <18%

Onzuiverheid: <1%

As: <3%

Poeder: 60-80mesh

Opslag: Houd in koele & droge plaats

Toepassingen: Farmaceutisch, Schoonheidsmiddelen, Dieet Supplement

organische schizandra bessen is een populair traditioneel Chinees kruid.

De Chinezen gebruiken schizandra van oudsher als een lichaamsvoedende tonic die alle vijf de smaken heeft en alle vijf de "elementen" ondersteunt. Voor de Chinese manier van denken betekent dit dat het de algehele gezondheid en het functioneren van vele belangrijke biologische systemen ondersteunt. Voor de westerse denkwijze betekent dit vaak dat het kruid of botanisch middel helpt ons weerbaarder te maken tegen stress.

De Fructus Schisandrae: Het eerste woord "Wu" betekent "vijf". Het tweede woord "Wei" betekent "smaak", en het derde woord "Zi" verwijst naar "zaad".

Zoals de naam van het kruid al doet vermoeden, is Fructus Schisandrae een zaad met vijf smaken, namelijk zuur, bitter, zoet, prikkelend en zout.

"Fructus Schisandrae heeft warme eigenschappen. Het bevat alle vijf de smaken." De schil van de vrucht is zoet, het vlezige weefsel is zuur en de zaadkern is bitter en scherp. Al deze delen hebben zoute smaken. De overheersende smaken van dit kruid zijn echter zuur en zout.

Fructus bio schizandra bessen wordt in de Chinese geneeskunde gebruikt om de longen te samentrekken en de nieren te voeden. Het helpt lichaamsvocht te produceren, zweten tegen te gaan, essentie te consolideren en diarree te verlichten. Het kan ook het hart kalmeren en de geest kalmeren.

Verschil tussen South en North Schisandra chinensis

In China zijn er twee soorten: South Schisandra chinensis en North Schisandra chinensis.

De oorspronkelijke plaats van South Schisandra chinensis is de provincie Shaanxi en Hubei. De provincie Jilin, Heilongjiang en Liaoning is de belangrijkste oorspronkelijke plaats van North Schisandra chinensis.


Reageer op advertentie

Rubriek
Aanbiedingen

Staat
China