Catalogus

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

Shenzhen Colorgood Intelligent Equipment Co., Ltd

  • ISO9001

19.04.2023 12:00

DTF afdrukproces | Het maken van de DTF transfer

Reageer op advertentie

Het DTF-printproces is vrij eenvoudig. Je drukt af op een soort film - zoals een transparante film als je oud genoeg bent - met een full colour inkjet printer. Als je een eenvoudige home-style inkjet printer gebruikt, haal je het papier uit de lade en vervang je het door de "PET" film.

DTF printproces | Het maken van de DTF transfer

Stap 1: Print op de film
Plaats de PET film in de printerlade.
Druk op Print.
De inkjet printer print "direct to film" en brengt de afbeelding over op uw PET film.
Pas op dat u geen vlekken maakt wanneer u de print uit de lade haalt!


Stap 2: Verspreid het poeder
Deze stap is het aanbrengen van smeltpoeder op de film waar de afgedrukte afbeelding op staat. U moet het poeder aanbrengen terwijl de afdruk nog nat is! Zorg ervoor dat u het poeder gelijkmatig verspreidt. Normaal gesproken houdt u een bakje naast de printer, strooit u het poeder op de webprint en zeeft u dan heen en weer tot het de natte inkt bedekt. Schud dan VOORZICHTIG het overtollige eraf. Als alternatief kan men gebruik maken van geautomatiseerde schudders die beschikbaar zijn voor drukkere aangepaste t-shirt winkels.





Stap 3: Smelt het poeder
Net zoals de beschrijving aangeeft, is je volgende stap om het poeder daadwerkelijk te smelten.De meest gebruikelijke manier om dit te doen is om de direct naar film DTF transfer in een oven voor ongeveer 2 minuten. Als alternatief, als je al in de custom t-shirt business doet DTG of vinyl of witte toner printer transfers kun je je hittepers gebruiken. Zorg er gewoon voor dat je zweeft en geen druk uitoefent. Of dat de bovenkant van de pers helemaal niet in contact komt met de transfer. Er staan hier met opzet geen tijden en temperaturen voor het uitharden van DTF transfers. Het is altijd het beste om de fabrikant te raadplegen!




Stap 4: Voorpersen van het T-shirt
Het hoeft natuurlijk geen T-shirt te zijn. Maar waar je je DTF transfer ook op gaat aanbrengen, het moet helemaal glad zijn. Elke rimpel zal zichtbaar zijn in de print! En misschien nog belangrijker: het materiaal zal volledig drogen. Je zou verbaasd zijn hoeveel vocht stof kan absorberen door vocht in de lucht, en dat zou de afdrukkwaliteit beïnvloeden. DTF afdrukproces | Het aangepaste T-shirt maken

Stap 5: Het aanbrengen van de DTF Transfer
Als je eenmaal een direct to film transfer hebt gemaakt, hoef je die NIET meteen te gebruiken. Net als de meeste andere soorten transfers zijn ze goed te bewaren. Daarom richten zoveel kleine bedrijven zich op de verkoop van de transfers zelf! Als je je afvraagt welke DTF printer je moet kopen, kijk dan op de link.
De PET film met de afbeelding en het gesmolten poeder wordt op het voorgeperste materiaal in de hittepers gelegd. Vervolgens wordt de transfer op het shirt geperst, zoals u dat ook bij andere shirts zou doen, uiteraard volgens de instructies van de fabrikant.
In tegenstelling tot het in de tunneldroger gooien van een gezeefdrukt shirt, duurt dit proces meestal minder dan :30.

Stap 6: DTF Transfer pellen
DTF gebruikt een COLD PEEL. 100% van de tijd.
Dus na het warm persen op een shirt, zet het opzij totdat de stof en de transfer volledig zijn afgekoeld.
Als u een serie shirts doet, kunt u ze gewoon allemaal, de een na de ander, persen en beginnen met pellen als ze allemaal zijn afgekoeld.
De hot-melt werkt tijdens het afkoelen als een bindmiddel dat het gekleurde pigment in de inkt bindt met de vezels van de stof.
Zodra de film is afgekoeld, trekt u de transfer eraf en laat u het gewenste ontwerp achter!

Stap 7: Direct to Film Finishing Press
Dit is een optionele stap, maar u moet hem zeker doen bij elke kledingtoepassing.
Net als bij transfers met witte tonerprinters heeft DTF die laatste persing nodig om de levensduur van de printer echt te bestendigen. Het verbetert de wasechtheid met sprongen.
Normaal investeert u slechts 10 tot 15 seconden extra voor deze laatste stap.
DTF (direct to film) heeft niet dezelfde beperkingen als sublimatie - dat niet kan worden toegepast op katoen - of DTG - dat niet kan worden afgedrukt op donkere polyesters.
Het produceert een vrij verbazingwekkende transfer. Je kunt het op bijna elke stof toepassen!


Reageer op advertentie

Rubriek
Aanbiedingen

Staat
China

Gebied
GuangDong

Locatie
ShenZhen