26.06.2023 11:00
Resveratrol is een soort niet-flavonoïde polyfenolverbinding die door veel planten wordt geproduceerd als antigif wanneer ze worden gestimuleerd. Het kan worden gesynthetiseerd in druivenbladeren en -schillen en is het bioactieve ingrediënt in wijn en druivensap.
Pure resveratrol verschijnt kleurloze aciculaire kristallen, smaakloos, onoplosbaar in water, gemakkelijk oplosbaar in ether, chloroform, methanol, ethanol, aceton, ethylacetaat en andere organische oplosmiddelen, met een smeltpunt van 256-258 ℃ en een sublimatietemperatuur van 261 ℃. Bij blootstelling aan een alkalische oplossing zoals ammoniak wordt het rood en er treedt een chromogene reactie op als het wordt blootgesteld aan ijzerchloride-kaliumferricyanide. Deze eigenschap is nuttig bij de identificatie van resveratrol.
Natuurlijke resveratrol heeft zowel cis- als trans-structuren. In de natuur komt het voornamelijk voor in de transconformatie. Beide structuren kunnen worden gecombineerd met glucose om cis- en trans-resveratrolglycosiden te vormen. Cis- en trans-resveratrolglycosiden kunnen onder invloed van intestinale glycosidasen resveratrol vrijmaken. Onder invloed van UV kan trans-resveratrol worden omgezet in cis-isomeer.
Rubriek
Aanbiedingen
Staat
China
Gebied
Shanxi