Catalogus

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

iew Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

20.07.2023 14:00

Vacuümsolderen met de VVBM 150 van IEW Induktive Erwärmungsanlagen GmbH

Reageer op advertentie

Vacuümsolderen is een geprefereerde thermische methode voor het verbinden van verschillende materialen, waaronder uitdagende materialen zoals wolfraamcarbide, keramiek en op diamant gebaseerde materialen zoals massief PCD, MCD, CVD, enz.

In tegenstelling tot andere methodes zoals solderen met een gasvlam, is vacuümsolderen milieuvriendelijk en schoon omdat er geen ontvlambare gassen of vloeimiddelen worden gebruikt. Het stroomverbruik kan eenvoudig worden gecontroleerd via het display van de machine.

Dit proces is echter ook uitdagender omdat elk materiaal een individuele keuze van soldeervuldraad en verschillende soldeerparameters vereist, zoals de helling van de aanloop, de wachttijd en de afkoeling.

IEW Induktive Erwärmungsanlagen GmbH heeft de VVBM 150 ontwikkeld, een betrouwbare verticale vacuümkamer die geschikt is voor Industrie 4.0 met een Pfeiffer Vacuüm turbopomp en een door IEW geprogrammeerde BECKHOFF PLC-controller voor een nauwkeurige temperatuurregeling. Om vervuiling te minimaliseren en een optimale kwaliteit van de componenten te garanderen, wordt een metaalvrije kwartsglasbuis gebruikt als vacuümkamer. De 2-zone vacuümkamer zorgt voor homogene temperaturen binnen de kamer met een afwijking van minder dan 10 °C.

Zorgvuldig instelbare temperatuurhellingen verminderen de thermische belasting van de gesoldeerde componenten en het vacuümsoldeerproces kan betrouwbaar worden gereproduceerd. Met de VVBM 150 kunnen meerdere producttypes in één soldeercyclus verwerkt worden, op voorwaarde dat ze even groot zijn, om consistente soldeerresultaten te garanderen. Werkplaatstekeningen kunnen worden toegewezen aan de juiste programma's en opgeslagen in de unit om overeenkomende productgroepen tegelijkertijd te solderen.

De VVBM 150 onderscheidt zich niet alleen door zijn geavanceerde technologie en precisie, maar ook door zijn hoge kostenefficiëntie. De mogelijkheid om meerdere producttypes tegelijk te verwerken in één soldeercyclus verhoogt de productiviteit en bespaart tijd en energie. De betrouwbare reproduceerbaarheid van het soldeerproces minimaliseert uitval en optimaliseert het materiaalverbruik, waardoor de VVBM 150 een kostenefficiënte oplossing is voor veeleisende toepassingen.

De VVBM 150 is het resultaat van IEW's toewijding aan onderzoek en ontwikkeling en maakt een ongekende veelzijdigheid mogelijk dankzij de innovatieve verticale opstelling van de kwartsglas vacuümkamer. De zeer homogene temperatuurverdeling in de kamer zorgt voor superieure soldeerresultaten met een temperatuurafwijking van minder dan 10 °C. IEW Induktive Erwärmungsanlagen GmbH introduceert met trots de baanbrekende VVBM 150 oplossing, die de precisie, efficiëntie en algehele kwaliteit van het vacuümsoldeerproces naar een nieuw niveau tilt en nieuwe normen stelt in de industrie.


 


Reageer op advertentie

Rubriek
Aanbiedingen

Staat
Oostenrijk