Catalogus

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

Wintech Tooling Co., Ltd

26.07.2023 09:45

China snelle spuitgieten bedrijf

Reageer op advertentie

Snel spuitgieten, ook bekend als rapid tooling of rapid prototyping, is een productieproces dat gebruikt wordt om snel kunststofonderdelen in kleine volumes te maken. Het is een variatie op het traditionele spuitgieten, wat een veelgebruikte productietechniek is om grote volumes kunststof onderdelen te produceren.



Het belangrijkste voordeel van snel spuitgieten is de mogelijkheid om de productiecyclus voor kleine volumes te versnellen. Hierbij worden matrijzen van aluminium of zacht staal gebruikt in plaats van de duurdere en duurdere stalen matrijzen die bij traditioneel spuitgieten worden gebruikt. Deze mallen kunnen veel sneller en goedkoper gemaakt worden, waardoor snel spuitgieten een haalbare optie is voor prototypes en kleine productieseries.



Het proces omvat meestal de volgende stappen:

Ontwerp en prototyping: Het ontwerp van het onderdeel wordt gemaakt met computerondersteunde ontwerpsoftware (CAD). Er kan een prototype van het onderdeel worden gemaakt met behulp van technieken zoals 3D-printen om het ontwerp te verifiëren voordat wordt overgegaan tot productie.



Productie van de matrijs: De mal wordt gemaakt van aluminium of zacht staal, dat machinaal bewerkt of 3D-geprint kan worden. Deze stap is meestal sneller en kosteneffectiever dan de productie van stalen mallen die bij het traditionele spuitgieten worden gebruikt.



Spuitgieten: De mal wordt in een spuitgietmachine geplaatst en gesmolten kunststof materiaal wordt onder hoge druk in de holte van de mal gespoten. Het materiaal stolt snel en neemt de vorm van de matrijs aan.



Onderdelen verwijderen en afwerken: Zodra de kunststof gestold is, wordt de matrijs geopend en wordt het onderdeel verwijderd. Eventueel overtollig materiaal of onvolkomenheden worden bijgesneden of gladgestreken om het gewenste eindresultaat te bereiken.



Snel spuitgieten biedt verschillende voordelen in vergelijking met traditionele spuitgietmethodes.


Reageer op advertentie

Rubriek
Aanbiedingen

Gebied
china