Aurion Anlagentechnik GmbH
Aurion Anlagentechnik GmbH
27.09.2024 16:05
Het RIE-proces (Reactive Ion Etching) is een droog etsproces dat voornamelijk wordt gebruikt bij de productie van elektronica en micro-elektronica voor snelle oppervlaktereiniging of -activering, voor het verassen van fotolak of voor het structureren van circuits op halfgeleiderwafers.
Hiervoor wordt meestal een zogenaamde vlakke plaatreactor gebruikt, zoals schematisch weergegeven in figuur 1. Als een hoogfrequente wisselspanning wordt toegepast op de elektroden bij een onderdruk in het bereik van 10-2 tot 10-1 mbar, wordt een lagedrukgasontlading (plasma) ontstoken. Door de verschillende mobiliteit van de geladen gasdeeltjes in het plasma (zware ionen, lichte elektronen) bouwt zich een negatief potentiaal op bij de kleinste elektrode, het zogenaamde zelf-biaspotentiaal. Dit ligt in het bereik van een paar 10 tot een paar 100 volt.
Er vinden nu twee effecten plaats op substraten (wafers, printplaten, enz.) die op de kleinere elektrode liggen wanneer de juiste procesgassen worden gebruikt:
Het RIE-proces combineert de voordelen van beide effecten - hoge selectiviteit, hoge etssnelheid en anisotrope verwijdering.
Op basis van een hoog kennisniveau en uitgebreide ervaring op het gebied van hoogfrequente plasmaprocessen heeft AURION een reeks RIE-systemen ontwikkeld die zich vooral kenmerken door flexibiliteit en een zeer goede prijs/prestatieverhouding. De reeks omvat verschillende systeemgroottes voor een grote verscheidenheid aan substraten, doorvoercapaciteiten en verwijderingssnelheden. Dankzij de hoge mogelijke laadcapaciteit (tot 25 wafers met Ø 150 mm of 20 wafers met Ø 200 mm) met een kleine voetafdruk (max. 1,5 m² in de cleanroom) kan in bepaalde processen een doorvoer van meer dan 100.000 wafers per jaar worden bereikt ondanks de afwezigheid van een duur automatisch afhandelingssysteem. Dit aspect is niet alleen erg interessant voor bedrijven met een klein investeringsbudget.
Rubriek
Aanbiedingen
Staat
Duitsland