Catalogus

Stingl Systems GmbH

01.10.2024 01:05

Energieterugwinningssysteem voor liften

Reageer op advertentie

ERS 2G - Energieterugwinningssysteem voor liften

Slaat de energie op die de lift verspilt wanneer de motor afremt, om deze de volgende keer dat hij wordt gebruikt weer terug te geven. Energiebesparingen tot 70% zonder harmonische vervorming en zonder extra stand-byverbruik met een eenvoudige tweedraadsaansluiting op elke aandrijving.

ERS 2G is een bidirectionele DC/DC-omvormer met hoog rendement waarin een energieopslagmodule van ultracondensatoren is geïntegreerd. Een zeer eenvoudige aansluiting van ERS 2G op elke VVVF-aandrijving is voldoende om de lift om te zetten in een regeneratieve lift met opslag.

In detail:

- Simpelweg aansluiten op de DC-link van de aandrijving is voldoende voor het systeem om de energie automatisch op te slaan in de supercondensatoren wanneer deze wordt opgewekt en terug te geven wanneer deze wordt verbruikt.

- Supercondensatormodules bieden een betere vermogensdichtheid en cyclusstabiliteit dan batterijen. Daarom zijn ze de best mogelijke oplossing voor toepassingen met snel laden en ontladen, zoals liften.

- Supercondensatoren zijn onderhoudsvrij.

- Eenvoudige integratie in zowel nieuwe als bestaande liften zonder dat vervanging nodig is.

 

Voordelen van het gebruik van ERS 2G:

- Recupereert en slaat de energie op die door de lift wordt gegenereerd om deze de volgende keer dat hij wordt gebruikt terug te geven of om de stand-bymodus van de aandrijving te ondersteunen.

- Geen terugkoppeling naar het elektriciteitsnet. Geen harmonische problemen.

- Zorgt voor een verbetering van de efficiëntieklasse van de lift.

- De lift verbruikt in feite minder energie van het elektriciteitsnet.

- Zeer eenvoudige tweedraadsaansluiting op elke aandrijving, nieuw of bestaand.


Reageer op advertentie

Rubriek
Aanbiedingen

Staat
Duitsland