Verwarmingspatronen Producenten online vinden

4 Verwarmingspatronen
Exporteurs
4 Verwarmingspatronen
Producenten

Verwarmingspatronen Leveranciers (4)

Fabrikant   Duitsland   Europa
Producten: Verwarmingspatronen, Temperatuurregelaars, Printplaattemperatuursensors, Keramische bouwelementen, Warmtestralers, Kookplaten, Keramische verwarming
Fabrikant   Duitsland   Azië Europa
Producten: Verwarmingspatronen, Kamerovens, Temperovens, Hogetemperatuuroven, Convectieoven, Lakdroogovens, Schakelkastverwarmingen, Elektrische ovens
Fabrikant   Duitsland   Europa
Producten: Verwarmingspatronen, Spanningstransformatoren, Lastweerstanden, Vermogensweerstanden, Spanningsdelers, Startweerstanden, Testweerstanden, Weerstanden
Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Verwarmingspatronen, Warmtewisselaars, Infrarood straalkachel, Hoogwaardige keramiek, Roestvrijstalen radiatoren, Luchtverwarmingsinstallaties
Levering uit
 
Levering aan
 
Soort bedrijf
 
Certificatie

Fabrikant van patroonverwarmer

Fabrikanten van patroonverwarmingsapparaten ontwikkelen een grote verscheidenheid aan verwarmingstoestellen op basis van het principe van elektrische warmte en leveren daarmee aan de markt. Belangrijke en veelgebruikte elektrische kachels zijn

  • buisvormige verwarmingselementen
  • Ingeschroefde verwarmingselementen
  • Thermokoppels
  • Temperatuursensor
  • Hoogwaardige verwarmingspatronen
  • Verwarmingselementen

Buisvormige verwarmingselementen

Een metalen buis van aluminium, koper, mangaan of roestvrij staal met een inwendige diameter van ca. 3 - 16 mm bevat binnenin een gegolfde of opgerolde verwarmingsweerstand, die met elektrische stroom wordt verwarmd. Om veiligheidsredenen mag de verwarmingsweerstand niet in contact komen met de buiswand, zodat deze door keramische tussenelementen uit de buurt van de metalen buis wordt gehouden.

Omdat de uiteinden van de buisvormige verwarmingselementen vaak via afdichtingselementen verbonden zijn met een apparaat, bijvoorbeeld een wasmachine, mogen deze uiteinden ook niet verwarmd worden. Daarom wordt de verwarmingsdraad een beetje naar buiten geleid vanaf het uiteinde van de buisverwarming en gelast aan een verbindingselektrode. Buisvormige verwarmingselementen verwarmen gasvormige en vloeibare stoffen.

Ingeschroefde verwarmingselementen

Bij dit type verwarmingselement zijn meerdere verwarmingslussen parallel geschakeld met een bepaalde onderlinge afstand. De afzonderlijke verwarmingscircuits worden altijd op dezelfde afstand gehouden met afstandhouders. Dit minimaliseert de stromingsverliezen die worden veroorzaakt door stromende media die door de verwarmingscircuits gaan. Een dergelijk inschroefbaar verwarmingselement wordt aan het toestel bevestigd, bijvoorbeeld een wasstraat, door middel van een gestandaardiseerde inschroefdraad (1", 11/4", 11/2", 2", 21/2").

Thermokoppels

Thermokoppels worden gebruikt op het gebied van temperatuurmeettechniek. Ze bestaan uit twee verschillende metalen, die op een bepaalde afstand met elkaar verbonden zijn door middel van soldeerverbindingen. Het ene aansluitpunt dient als meetpunt, het andere als referentiepunt. Bij verschillende temperaturen veroorzaakt het Seebeckeffect een thermo-elektrische spanning op de twee aansluitpunten, waardoor een kleine stroom in het thermokoppel ontstaat.

Temperatuursensor

Temperaturen van machines en installaties, maar ook temperaturen tijdens verwerkingsoperaties, bijvoorbeeld in de voedingsindustrie, moeten vaak constant in de gaten worden gehouden. Temperatuursensoren registreren op elektronische basis de exacte omgevingstemperaturen en zijn daarmee belangrijke regel- en besturingselementen waarmee productieprocessen doelgericht kunnen worden gestuurd.

Patroonkachels

In de spuitgiettechniek wordt vaak gebruik gemaakt van verwarmbaar gereedschap. Deze matrijsverwarmingen vereisen het gebruik van verwarmingspatronen met hoge specifieke warmteafgifte per oppervlakte-eenheid op de cartridgeoppervlakken. Hoogwaardige verwarmingspatronen hebben de volgende eigenschappen:

  • Hoog specifiek oppervlakteverwarmingsvermogen tot 50 W/cm2 aan het schelpoppervlak
  • Werktemperaturen van max. 750 °C aan het manteloppervlak
  • Mechanisch zeer veerkrachtig

Verwarmingselementen

Elektrische verwarmingselementen zijn geschikt in verwarmingssystemen, zowel als noodverwarming als als extra verwarming. Ze worden daarom vaak gebruikt om water in verwarmingssystemen te verwarmen. Het toepassingsgebied kan echter aanzienlijk worden uitgebreid, omdat ze ook kunnen worden gebruikt om andere vloeibare media te verwarmen.

Verwarmingselementen kunnen een gunstige invloed hebben op de hygiëne. Van tijd tot tijd kunnen ze gemakkelijk worden gebruikt om leidingwater te verwarmen tot een temperatuur van 70 tot 75 °C. Op deze manier kan de vorming van legionella effectief worden voorkomen.

Veel voorkomende toepassingen van verwarmingselementen zijn warmwaterketels, wasmachines en vaatwassers. Modellen met thermostaten, waarop de gewenste temperaturen kunnen worden ingesteld, zijn bijzonder geschikt voor gebruik in warmwaterboilers.

Warmte opwekken met elektrische stroom

Als er een potentiaalverschil is in een gesloten circuit, stroomt er een stroom door de geleider. De elektrische stroom wordt veroorzaakt door ladingsscheiding, door de beweging van vrije valentie-elektronen van de atomen of moleculen van de geleider. De atomen of moleculen van de materie voeren al bij kamertemperatuur ongecontroleerde oscillerende bewegingen uit in de ruimte door de moleculaire beweging van Brown. Deze kleine oscillerende bewegingen worden nu extra verstoord en geïntensiveerd door de beweging van de vrije valentie-elektronen. De onvermijdelijk ontstane wrijving veroorzaakt warmte, de geleider warmt op.

Conclusie verwarmingspatronen

Verwarmingscassettes kunnen worden gebruikt voor tal van toepassingen waarbij water of andere vloeibare media moeten worden verwarmd. Door de talrijke ontwerpvarianten van de cartridgeverwarmers kunnen bijna alle toepassingen economisch worden afgedekt. Enerzijds wordt een goede efficiëntie bereikt en anderzijds wordt ook rekening gehouden met het gezondheidsaspect.