Stortgoedtransportmiddelen Producenten online vinden

3 Stortgoedtransportmiddelen
Exporteurs
3 Stortgoedtransportmiddelen
Producenten

Stortgoedtransportmiddelen Leveranciers (3)

Fabrikant   Zweden   Wereldwijd
Producten: Stortgoedtransportmiddelen, Trillingsbreuken, Hamermolens, Wortelfilermachines, Houtshredders, Triltransporteurs, Schudzeven, Schijfzeven
Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Stortgoedtransportmiddelen, Houtshredders, Triltransporteurs, Houthakmachines, Kettingtransporteurs, Palletmagazijnen, Transporttechniek
Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Stortgoedtransportmiddelen, Ontstoffingsinstallaties, Bulkhandlingsystemen, Mouterij-installaties, Graankoelers, Verticale transporteurs
Levering uit
 
Levering aan
 
Soort bedrijf
 
Certificatie

Bulktransporteur

Bulkgoederentransporteurs zijn een serie transportbanden die verschillen afhankelijk van het soort te transporteren materiaal en het toepassingsgebied. Dit worden ook wel transportbanden, bandtransporteurs of transportbanden genoemd. Op deze transportbanden kunnen zowel losse goederen (stukgoederen) als losse materialen zoals zand (bulkgoederen) worden getransporteerd.

In de industrie worden deze het meest gebruikt voor de productie (automobielindustrie). Transportbanden voor stortgoed werken zowel ondergronds (mijnbouw) als bovengronds, over korte of lange afstanden en zijn altijd continu in gebruik. Al deze transportbanden hebben met elkaar gemeen dat ze zeer efficiënt, milieuvriendelijk en uiterst productief zijn. Op veel stations en luchthavens zijn transportbanden beschikbaar. Mensen staan op een transportband en worden vervoerd zoals in een supermarkt. Roltrappen en loopbanden werken volgens een soortgelijk principe. Maar mensen worden vervoerd in plaats van goederen.

Hoe werkt deze transporttechniek?

Verschillende vaten worden aangedreven door wrijving. Transportbanden voor stortgoed bestaan in wezen uit een dragende stalen constructie, rollagers en een span- en aandrijvingsapparaat. De aandrijving bestaat uit lagers, motor, overbrenging en, afhankelijk van het systeem, met of zonder extra koppeling. Er zijn twee versies beschikbaar als spanstations. Het gewichtspanstation of het spilspanstation met of zonder spanwagen wordt naar behoefte gedifferentieerd.

Het voerstation is het gebied waar het materiaal de transportband bereikt. Het afvoerstation is uitgerust met een overslaghopperzuiger. Hier vindt het "lossen" plaats. Schrapers, interne schrapers of voorschrapers zorgen ervoor dat er niets aan de transportband blijft kleven. Dit is vooral belangrijk voor bulktransporteurs. Overblijvende restanten kunnen de materiaalstroom verstoren. Ze verminderen ook de kwaliteit van het materiaal dat wordt getransporteerd. Elk transportsysteem moet zijn uitgerust met geschikte veiligheidsvoorzieningen zoals een bewaking van de verkeerde uitlijning van de band, snelheidsbewaking of traankabels.

Welke andere soorten transportbanden zijn er nog meer?

De transportbanden zijn zo ontworpen dat ze in twee richtingen kunnen worden getransporteerd en worden daarom ook wel omkeerbanden genoemd. De langste band van dit type vervoert fosfaten van Bou Craa naar de Atlantische kust (Westelijke Sahara). De trogtransporteurs zijn licht hellend of horizontaal en verwijderen continu stuk- of stortgoed. De doorbuiging en de aandrijftrommel geleidt de eindeloos circulerende rubberen band. Dit dient als een trek- en ondersteunend element. Schorttransportbanden zijn mechanische continue transportbanden. In plaats van de band worden dozen, troggen, platen en stangen gebruikt. Schroeftransporteurs zijn gebaseerd op het principe van de Archimedische schroef. De schroeftransporteur ligt in een trog en wordt aangedreven door een motor. Bulkgoederen worden op deze manier over een afstand van ca. 60 meter getransporteerd. De systemen zijn zeer gevoelig voor slijtage. Hoge gewichten, continue werking en goederen (zand, grind, steenslag, etc.) die veel slijtage veroorzaken, hebben een negatief effect op de transportsystemen.

De voor- en nadelen van deze transporttechniek:

Sterk schurende en hete materialen veroorzaken zware slijtage van de transportbanden. De transportbandprofielen moeten in een rechte lijn staan. De hellingshoek van het transportsysteem kan worden gewijzigd. Dit is echter slechts in beperkte mate mogelijk. Stofdichte werking is alleen mogelijk door voortdurend onderhoud en extra mechanische verbeteringen.

Wat zijn de voordelen van dit transportsysteem?

Bij juist gebruik en regelmatig onderhoud is een continue werking gegarandeerd. Zo kunnen bulkmaterialen zeer goed over grotere afstanden zonder onderbreking worden verplaatst. Deze zijn meestal zwaar en niet gemakkelijk te vervoeren. Het is ook een uiterst kosteneffectieve methode voor het transport van bulkmateriaal. De banden zijn eenvoudig op te zetten en schoon te maken.

Wat zijn de eisen voor de fabrikanten en waar moet ik op letten bij de aankoop?

Eerst en vooral hangt het af van welk stortgoed moet worden getransporteerd. Ook het gewicht speelt een belangrijke rol. Wordt de installatie verplaatst of staat ze stil? Welke hoeveelheden worden dagelijks vervoerd? Is dit een product op maat gemaakt? Gebruikte bulktransporteurs zijn het overwegen waard. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse dealers en gespecialiseerde dealers, maar natuurlijk ook online. Aangezien deze voor de verkoop worden gecontroleerd en onderhouden, hebben ze de nodige garantie. Online kopen is vandaag de dag al een gangbare praktijk.