Vertandingsmachines Producenten online vinden

4 Vertandingsmachines
Exporteurs
4 Vertandingsmachines
Producenten

Vertandingsmachines Leveranciers (4)

Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Vertandingsmachines, Slijpmachines met tandwielen, Africhtwerktuigen, Coronerende gereedschappen, CBN-slijpschijven, CBN-slijpschijven
Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Vertandingsmachines, Schroefdraadslijpmachines, Freesslijpmachines, Slijpmachines, Inwendige rondslijpmachines, CNC-slijpmachines
Fabrikant   Italië   Wereldwijd
Producten: Vertandingsmachines, Gereedschapsmachines, Hoonmachines, Walsmachines, Precisiegereedschappen, Speciale frezen, Afwikkelfrezen, Ontbraammachines
Fabrikant   Japan   Wereldwijd
Producten: Vertandingsmachines, Handlingrobots, Kerncentrales, Laserlasmachines, Vellen-offsetdrukmachines, Gietmachines, Verticale freesmachines
Levering uit
 
Levering aan
 
Soort bedrijf
 
Certificatie

Tandwielsnijmachines en de productie van tandwielen

Tandwielen zijn verkrijgbaar in veel verschillende typen tandwielen: tandwielparen of kegelwielparen, wormwieloverbrengingen en binnenvertandingen zijn slechts een kleine selectie van de basisvormen die in veel toepassingen worden gebruikt. Deze grote keuze aan vormen resulteert in een even breed scala aan processen, machines en gereedschappen die nodig zijn om tandwielen te vervaardigen. Voor dit doel is een reeks tandwielsnijmachines ontwikkeld ter ondersteuning van de tandwielproductie.

Basistypes van tandwielkasten

Tandwielsnijmachines zijn meestal snijmachines die worden gebruikt voor de productie van tandwielen. Net als bij andere werktuigmachines zijn er conventionele machines, die met de hand worden bediend, en programmeerbare machines. Hier kan een vereenvoudigde en nauwkeurigere productie van de tandwielen worden gegarandeerd door een geprogrammeerde CNC-besturing.

In principe kunnen tandwielkasten in verschillende categorieën worden ingedeeld, afhankelijk van het gebruikte productieproces. Een ruwe onderverdeling voor het maken van de tandwieloverbrenging is enerzijds het walsproces en anderzijds het vormgevingsproces.

Tandwielproductieproces

Bij het walsen ontstaat het tandwiel of de vertanding van het werkstuk door een beweging tussen het werkstuk en het gereedschap. Deze rolbeweging wordt uitgevoerd door de tandwielsnijmachine.

De trekbeweging van het gereedschap genereert het tandprofiel dat in het werkstuk moet worden gegenereerd op dezelfde manier als in een trekbank. De roterende en translatorische hobbybewegingen zijn in de machine gekoppeld, zodat de meeste hobbingprocessen continu werken. Deze koppeling moet met hoge precisie worden uitgevoerd om een goede kwaliteit van de tandwielen te garanderen. Dit wordt in de regel bereikt met CNC-gestuurde tandwielsnijmachines door middel van een elektronische tandwielmodule. Bij handbediende werktuigmachines moet de tandwielkast voor de koppeling ook handmatig worden bediend, wat een uitdagende taak is en veel oefening vergt.

Een groot voordeel van het walsproces is dat het gereedschap kan worden gebruikt voor alle aantallen werkstuktanden die met dezelfde tandwielmodule moeten worden gegenereerd.

Bij het vormen worden profielgereedschappen gebruikt die overeenkomen met het tegenbeeld van de gewenste tandwieloverbrenging. Dit betekent dat de tandwielzaagmachine via het gebruikte gereedschap de te produceren tandgleuf in het werkstuk bereikt. Voor verschillende aantallen tanden moeten verschillende vormen van het benodigde gereedschap worden gebruikt, omdat deze van invloed zijn op het geproduceerde tandwiel. In tegenstelling tot het walsproces kan het gereedschap dus niet universeel worden gebruikt.

De procedure van een tandwielvormende machine

De tandwielvorming kan worden vergeleken met het algemene werkingsmechanisme van een tandwielpaar. Het gereedschap, een zogenaamd snijwiel, maakt gebruik van tanden met een omgekrulde vorm, die met een slagbeweging in het werkstuk kunnen snijden. Hierdoor ontstaat de tandgleuf van het tandwiel. Vervolgens moet het snijwiel van het te produceren tandwiel worden geheven en met een terugslag in de uitgangspositie worden teruggebracht. Deze teruggaande slag is geen waardetoevoegende beweging en is daarom onproductief.

Zowel het werkstuk als het gereedschap hebben een draaibeweging om het gewenste profiel in het werkstuk te genereren door middel van zogenaamde walsen. Het geproduceerde tandwiel vormt dus de tegenhanger van het gebruikte snijwiel.

In de regel zijn conventionele machines voor het vormen van tandwielen geschikt voor tandwielen. Omzetting naar schuine vertanding is alleen mogelijk met veel inspanning en de daaruit voortvloeiende hoge kosten. Bij programmeerbare machines is de situatie anders: de CNC-besturing zorgt voor een aanzienlijke verbetering, omdat met behulp van de computerbesturing zelfs spiraalvormige werkstukken kunnen worden geproduceerd zonder dat de machine eerst moet worden omgebouwd.

Hobby-machines en hun voordelen

In tegenstelling tot het hobbyproces is het hobbyproces een continu hobbyproces van de tandwielen. De continue snijsnelheid wordt gegenereerd door de roterende frees, die flexibel kan worden aangepast. Dit betekent dat hobby-machines de profielen en spiraalhoeken die geproduceerd kunnen worden niet beperken. Zowel rechte als schuine tandwielen kunnen worden geproduceerd door middel van een eenvoudige omschakeling.

Bovendien is elke beweging in de tandwieloverbrenging een toegevoegde waarde. Er is geen onproductieve terugslag, wat resulteert in een hogere productiviteit in vergelijking met andere hobbyprocessen zoals het hobbelen van de tandwielen. Door de snijbeweging slijten de tanden van de snijder, maar de snijder kan eerst worden verplaatst, zodat de snijbeweging wordt uitgevoerd op een voorheen ongebruikte plaats. Pas als de snijkop over de gehele lengte is versleten, moet het gereedschap worden vervangen.