Kruisdraadspillen Producenten online vinden

1 Kruisdraadspillen
Exporteurs
1 Kruisdraadspillen
Producenten

Kruisdraadspillen Leveranciers (1)

Fabrikant   Duitsland   Wereldwijd
Producten: Kruisdraadspillen, Slijtagemetingen, Voederbakken, Rotoren voor pompen, Draadstangen, Trapeziumdraadspindels, Transportschroeven, Wervelmachines
Levering uit
 
Levering aan
 
Soort bedrijf
 
Certificatie

Opbouw van een kruisschroefdraadspil

Kruisdraadspindels behoren tot de bekende touwspoeltechnologieën. Als hoogontwikkelde mechanische methode bestaan ze uit een meerlaagse touwspoel op een touwtrommel. Op de touwtrommel worden ze in een nauwkeurig geordende geometrie in meerdere lagen over elkaar geleid.

De kabelgeleiding wordt geproduceerd door een specifieke groef op de schacht. Deze groeven worden meestal in de schacht gefreesd en komen overeen met een dwarsdoorsnede rond de schacht, waarbij de ene groef naar links en de andere naar rechts wordt gedraaid. De kruisschroefdraadspindel dankt zijn naam aan dit verloop van de groeven.

De gefreesde groeven beveiligen de positie van het touw wanneer het op de trommel wordt gewikkeld. De touwgroeven lopen parallel aan de buitenste schijven, het zogenaamde parallelle gebied. Tijdens het opwikkelen wordt de gewenste geometrie bij de overgang van laag naar laag met behulp van eindvullers verzekerd. Door een piramidevormige touwconstructie in het parallelle gebied kan van begin tot eind een constant en uiterst stabiel spoelpatroon worden bereikt.

Het meerlaagse touwspoelsysteem van de spindel wordt bij een kruisschroefdraadspindel aangevuld met een tandwielaandrijving. Het kettingwiel drijft een as aan, waarover de kabel via een schijf van flens naar flens wordt geleid.

Gebruik van mechanische technologie

Het principe van ordelijke touwtrommels wordt sinds 1937 toegepast. Door de bijzonder grote krachtoverbrenging wordt het vaak gebruikt in de bouwsector, in olieproductie-installaties of in de mijnbouw.

Het meerlaagse touwspoelprincipe is een beproefde technologie, die in de loop der tijd door enkele innovaties, zoals de kruiskopschroefdraad, naar steeds meer toepassingsgebieden is overgebracht. De kruisschroefdraadspindel is ideaal voor gebruik in gebieden waar staalkabels in lange lengtes snel en zo soepel mogelijk moeten worden gewikkeld.

Door het wikkelen in meerdere lagen op elkaar, is het ook populair bij kranen en transportsystemen in de bouwsector, maar ook bij het laden van schepen.

Vooral in de offshore-industrie worden oplichtsystemen gebruikt om de zware en lange kabelbomen zo goed mogelijk op een kabeltrommel te wikkelen. Dankzij de uniforme geleiding van de kabel van flens naar flens door de spindel met dwarsdraad kan een gesynchroniseerde spoeling in meerdere lagen mogelijk worden gemaakt.

Voordelen van kruisdraadwikkeling

De gefreesde groef van de kruisschroefdraadspil vermindert de slijtage van het touw aanzienlijk in vergelijking met andere industriële spillen. De meerlagige spoeling maakt een optimale verdeling van de belasting over de afzonderlijke lagen mogelijk en de mechanische geleiding van de kabel in de beoogde trommelgeometrie voorkomt dat de kabel wordt doorgeknipt of verpletterd, waardoor overmatige slijtage wordt voorkomen. Hierdoor gaat het touw drie tot vijf keer langer mee dan andere conventionele spindels.

Het meerlaagse systeem maakt het ook mogelijk om bijzonder lange touwlengtes met relatief kleine trommels te spoelen. De meerlaagse spoeling maakt het mogelijk om het touw tot een kleinere diameter van de trommel te spoelen om ruimte te besparen. Dit is vooral praktisch in toepassingen waar de beschikbare ruimte zo effectief mogelijk moet worden benut en waar een reductie van de grootte van de kabeltrommel kosten kan besparen. Naast plaatsbesparing met de kleinere kabeltrommel kan er ook veel materiaal worden bespaard en kunnen de materiaalkosten worden verlaagd. Bovendien wordt door de kleinere hoeveelheid materiaal meestal ook gewicht bespaard, wat nodig kan zijn voor de vele verschillende toepassingen en interessant is voor nieuwe toepassingen.