Catalogus

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

HEMA Maschinen und Apparateschutz GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • AEO Zertifikat
  • DIN EN ISO 50001

12.08.2021 00:08

RotoClamp - sterke klemming voor veilige productie

De krachtige RotoClamp klemsystemen van HEMA zijn ideaal voor roterende positie klemming in assen, tafels en zwenkkoppen van machines. Omdat het klemsysteem werkt volgens het fail-safe principe, klemt het assen snel en met grote kracht, zelfs bij stroomuitval.

Veilige en nauwkeurige productieprocessen met pneumatische klemsystemen van HEMA
Veel machines en systemen in de industriële productie hebben assen en spindels die in verschillende werkposities veilig moeten worden vastgeklemd. Voor deze toepassingen biedt HEMA RotoClamp: een roterend klemsysteem dat ook als uitvalbeveiliging kan worden gebruikt. RotoClamp kenmerkt zich door hoge klemkrachten bij een relatief lage werkdruk. Dit wordt mogelijk gemaakt door het pneumatische werkingsprincipe van het klemsysteem, dat is gebaseerd op een veeraccumulator. Door het ontluchten van de binnenste veermembraankamer en het ontluchten van de buitenste veermembraankamer wordt het membraan ontlast. Daardoor wordt het klemelement in het bereik van het klemelement elastisch vervormd en drukt het op de te bevestigen as. Indien nodig kan de klemkracht verder worden verhoogd door extra perslucht in de buitenste veermembraankamer te brengen met behulp van de boosterfunctie.

Bij een drukstoring wordt de as onmiddellijk vastgeklemd (fail-safe uitvoering). De reactietijd is bijzonder kort dankzij de pneumatiek. Extreem korte spantijden kunnen worden bereikt met de snelsluitklep en de snelsluitbevestiging die direct op het klemmechanisme zijn gemonteerd. RotoClamp is verkrijgbaar in een interne en een externe klemversie en is compatibel met alle in de industrie gangbare asmaten.
TERUG

Meer nieuws

Onze draaikiepramen geven vrij zicht