Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

07.10.2021 02:10

Bewezen vermogen

Met de MCA-spanmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebruikt en economisch klemelement

Deze klemtechniek kan zonder extra montage-inspanningen de hoogste klemkrachten en maximale bedrijfszekerheid garanderen - en is eenvoudig met de hand te bedienen. Hiervoor is alleen een moersleutel SW 17 nodig. Toch is het raadzaam een momentsleutel te gebruiken om exacte, reproduceerbare aanhaalmomenten in te stellen. Het speciale binnenleven, een geïntegreerd planetair tandwielmechanisme, vermenigvuldigt het handmatige aanhaalmoment.

Hun duurzaamheid is bewezen op een speciaal ontworpen testbank. Ze werden onderworpen aan een continue belasting van 10.000 lastwisselingen en konden alle verwachtingen bevestigen.

De krachtspanmoer MCA is gebaseerd op het voorgangermodel MC. Uiterlijk vallen allereerst de gewijzigde vormgeving en de gereduceerde buitenafmetingen op. Maar ook in het inwendige is er veel veranderd. De lagering van de planetaire tandwielen gebeurt nu door stabiele klauwen in plaats van bouten. Hierdoor is plaats gemaakt voor aanzienlijk grotere schroefdraad en is het prestatiebereik met wel 100% vergroot. Het materiaal van gehard staal en de oppervlaktecoating die tegen corrosie beschermt, garanderen een lange levensduur van de klemelementen. Ook de dichtheid van het aandrijfmechanisme en de bescherming tegen spatten konden worden verhoogd. De mechanische spanmoer MCA is onder normale bedrijfsomstandigheden onderhoudsvrij en kan in speciale uitvoeringen tot 400°C worden gebruikt.

De mechanische spanmoeren worden op alle gebieden van de machinebouw gebruikt waar grote spankrachten vereist zijn. Bijvoorbeeld de economische klemming van pers- en ponsgereedschappen of de klemming van werkstukken tijdens de bewerking. Maar ook in de staal- en malbouw zijn er universele toepassingsgebieden.

De serie MCA is verkrijgbaar met spanschroeven van M12 tot M64 en met spankrachten tot 200 KN in het standaardprogramma.

De uitvoering MCA-S / MCA-T breidt de krachtspanmoeren uit met ster- of T-handgrepen om een eenvoudige bediening met de hand mogelijk te maken.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.