Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

07.10.2021 02:10

Bewezen vermogen

Met de MCA-spanmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelgebruikt en economisch klemelement

Deze klemtechniek kan zonder extra montage-inspanningen de hoogste klemkrachten en maximale bedrijfszekerheid garanderen - en is eenvoudig met de hand te bedienen. Hiervoor is alleen een moersleutel SW 17 nodig. Toch is het raadzaam een momentsleutel te gebruiken om exacte, reproduceerbare aanhaalmomenten in te stellen. Het speciale binnenleven, een geïntegreerd planetair tandwielmechanisme, vermenigvuldigt het handmatige aanhaalmoment.

Hun duurzaamheid is bewezen op een speciaal ontworpen testbank. Ze werden onderworpen aan een continue belasting van 10.000 lastwisselingen en konden alle verwachtingen bevestigen.

De krachtspanmoer MCA is gebaseerd op het voorgangermodel MC. Uiterlijk vallen allereerst de gewijzigde vormgeving en de gereduceerde buitenafmetingen op. Maar ook in het inwendige is er veel veranderd. De lagering van de planetaire tandwielen gebeurt nu door stabiele klauwen in plaats van bouten. Hierdoor is plaats gemaakt voor aanzienlijk grotere schroefdraad en is het prestatiebereik met wel 100% vergroot. Het materiaal van gehard staal en de oppervlaktecoating die tegen corrosie beschermt, garanderen een lange levensduur van de klemelementen. Ook de dichtheid van het aandrijfmechanisme en de bescherming tegen spatten konden worden verhoogd. De mechanische spanmoer MCA is onder normale bedrijfsomstandigheden onderhoudsvrij en kan in speciale uitvoeringen tot 400°C worden gebruikt.

De mechanische spanmoeren worden op alle gebieden van de machinebouw gebruikt waar grote spankrachten vereist zijn. Bijvoorbeeld de economische klemming van pers- en ponsgereedschappen of de klemming van werkstukken tijdens de bewerking. Maar ook in de staal- en malbouw zijn er universele toepassingsgebieden.

De serie MCA is verkrijgbaar met spanschroeven van M12 tot M64 en met spankrachten tot 200 KN in het standaardprogramma.

De uitvoering MCA-S / MCA-T breidt de krachtspanmoeren uit met ster- of T-handgrepen om een eenvoudige bediening met de hand mogelijk te maken.

Meer nieuws

01.10.2021 01:10

Voor grote momenten
Veilige en nauwkeurige overbrenging van draaimomenten is essentieel voor precisieaandrijvingen van afkortzaagmachines. Dit wordt gewaarborgd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met krachtgesloten as-naafverbinding.
Hoogdynamische, krachtige, geregelde aandrijvingen spelen een steeds belangrijkere rol in de voortschrijdende automatisering van vandaag de dag. De veiligheidskoppelingseries SKY-KS met Balganbau bieden deze krachtige aandrijvingen het passende veiligheidselement. Met een maximaal ontkoppelingskoppel van 9000 Nm wordt rekening gehouden met de huidige, steeds toenemende prestatiegegevens

03.09.2021 03:09

Nog resistenter
De sinds lang beproefde metalen balgkoppelingen van de series 'KG' en 'MKG' van JAKOB Antriebstechnik hebben gepolijste naven, die een betere roestbescherming en een grotere weerstand tegen milieu-invloeden bieden

28.08.2021 01:08

Toon wat profiel
Meer efficiëntie door geautomatiseerde instelprocessen: Moderne perserijen staan voor de uitdaging om gereedschappen te wisselen of systemen zo soepel mogelijk in te stellen, vanwege de sterk toegenomen verscheidenheid aan producten. De insteltijd speelt uiteraard een belangrijke rol in de productiviteit. De huidige grijperrailkoppelingen (profielrailkoppelingen) kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verhoging van de rendabiliteit en de veiligheid van de systemen.
Zeer dynamische, krachtige, gecontroleerde aandrijvingen spelen een steeds grotere rol in de huidige geavanceerde automatisering. De nieuwe, met twee standaardmaten uitgebreide veiligheidskoppelingsserie SKY-EK, met elastomeerconstructie, biedt deze krachtige aandrijvingen het adequate veiligheidselement. Met een maximaal ontkoppelingskoppel van 2000 Nm wordt rekening gehouden met de actuele, steeds toenemende prestatiegegevens. Als speciale uitvoering kunnen ontkoppelingskoppels tot 2000 Nm en bedrijfstoerentallen tot 8000 omw/min worden gerealiseerd.

07.08.2021 01:08

Kleiner en sterker
De veiligheidskoppelingen van de SKX-L en SKB series worden gebruikt om overbelasting te beperken of om te beschermen tegen botsingen voor indirecte aandrijvingen en voldoen aan de modernste eisen