Catalogus

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

Schubert & Salzer Control Systems GmbH

08.04.2022 00:04

Nieuwe afsluiters en regelkleppen voor de voedingsindustrie

Schubert & Salzer Control Systems toont nieuwe series aseptische en schuifafsluiters op Anuga FoodTec. De fabrikant garandeert een hoge leveringsbetrouwbaarheid en korte levertijden.

Ingolstadt, Keulen. - Er worden strenge eisen gesteld aan kleppen in de voedselverwerking. Op de Anuga FoodTec 2022 presenteert Schubert & Salzer Control Systems uiterst precieze regelkleppen en betrouwbare afsluitkleppen voor talrijke processen in de levensmiddelen- en drankenindustrie. Van 26 tot 29 april staan de EHEDG-gecertificeerde aseptische hoekafsluiter 6051 en de nieuwe 3A-conforme hygiënische hoekafsluiter 6052 in het middelpunt van de belangstelling op stand D055 in hal 5.1
. Beide steriele kleppen kunnen worden ontworpen als afsluit- of regelkleppen. De nieuwe bijzonder compacte schuifafsluiter Type 8028 met membraanaandrijving zal ook te zien zijn.


Persoonlijke communicatie - beveiligde levering situatie

Naast nieuwe en verdere ontwikkelingen heeft Schubert & Salzer Control Systems een belangrijke boodschap voor de bezoekers van de beurs. "Ook in de huidige situatie garanderen wij als betrouwbare partner van de industrie leveringszekerheid, die wij realiseren door uitgebreide maatregelen
", verklaart Alwin Berger, hoofd inkoop en logistiek.
Dit komt doordat de specialist voor regel- en afsluitkleppen reeds lang tevoren vertrouwde op uitgebreide, dynamisch beheerde voorraden en investeerde in stabiele bevoorradingsketens. Het resultaat is een crisisbestendige leveringscapaciteit en korte leveringstermijnen.


Afsluiters voor voedselproductie

De tentoongestelde kleppen - zoals alle regel- en afsluitkleppen van Schubert & Salzer Control Systems - worden vervaardigd in de hoofdvestiging van de onderneming in Ingolstadt. Kenmerkend voor de 6051 aseptische hoekafsluiters en de nieuwe, nu 3A-conforme 6052 hygiënische hoekafsluiter is hun uitstekende
reinigbaarheid voor gebruik in de levensmiddelenproductie en drankentechnologie, bijv. in zuivelbedrijven. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door het geoptimaliseerde stromingsgedrag en een klepbehuizing van niet-poreus massief roestvrij staal met minimale oppervlakteruwheid. Een PTFE-gecoat
membraan scheidt de proceskamer en de klepaandrijving en is ook volledig ongevoelig voor de hoge temperaturen in SIP- of CIP-processen.
De schuifafsluiter type 8028 regelt vloeibare, gasvormige of dampvormige media met hoge precisie. Hij scoort bijzonder goed bij gebruik in krappe ruimtes: bij een nominale breedte van DN100 bijvoorbeeld bedraagt de inbouwhoogte van de meest compacte GS1-versie slechts 487 millimeter.
De schuifpoorttechnologie regelt de stroming in milliseconden door twee gegroefde afdichtingsschijven, die loodrecht op de stromingsrichting staan, lineair boven elkaar te bewegen. De actuator hoeft dus alleen de schuifwrijving tussen de twee schijven te overwinnen.
Dit vermindert de bedieningskracht met 90 procent in vergelijking met schotelkleppen van dezelfde nominale grootte met dezelfde differentiële druk en is bijzonder slijtage-arm.


Over Schubert & Salzer Controle Systemen:

Als snel groeiend hightechbedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt
Schubert & Salzer Control Systems uiterst precieze regel- en afsluitkleppen voor industrieel gebruik in de procestechniek. De onderneming is gevestigd in Ingolstadt en biedt haar klanten rechtstreeks of via dochterondernemingen in de Benelux, Engeland, Frankrijk, India en de VS, alsmede via meer dan 40 internationale partners.


Kwaliteitsproducten "Made in Germany".

Wat energieverbruik, levensduur en geluidsemissie betreft, behoren kleppen van Schubert & Salzer tot de meest efficiënte op de huidige markt. Hun compacte ontwerp en hoge regelkwaliteit minimaliseren de vereiste inspanningen voor installatie en onderhoud en garanderen een hoge bedrijfs- en procesbetrouwbaarheid met een uitzonderlijk lange levensduur.


De kleppen worden gebruikt in de chemische en farmaceutische industrie, bij de produktie en verwerking van voedingsmiddelen en dranken, en ook bij de produktie van kunststoffen, staal, glas of papier en in de textielindustrie. overal waar vloeibare, dampvormige of gasvormige media moeten worden gecontroleerd en afgesloten, biedt Schubert & Salzer Control Systems een op maat gesneden oplossing.

Verdere informatie: controlsystems.schubert-salzer.com

Meer nieuws

Met de nieuwe types 7017 en 7027 omvat het Schubert & Salzer assortiment nu twee types globe...