Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

22.06.2022 01:06

Voor weinig ruimte

Moderne, innovatieve machinebouw wordt gekenmerkt door afnemende uitwendige afmetingen bij gelijkblijvende of toenemende totale prestaties. Niet in de laatste plaats heeft ook de aandrijftechniek zich voor deze ontwikkeling ingezet, en hier vormen de vereiste verbindingselementen een niet te onderschatten schakel.

Aan de bekende sterke punten van de metalen balgkoppeling (compensatie van de asuitlijning, hoge torsiestijfheid, laag traagheidsmoment, absoluut spelingsvrij, onderhoudsvrij, temperatuurongevoelige volledig metalen uitvoering) kan het voordeel van een zeer korte totale lengte door een expansiekegelnaaf voor geïntegreerde montage worden toegevoegd. De expansieconus vindt zijn veilige aansluiting in een overeenkomstig gedimensioneerde, axiale boring in de as.

Met de expansieconusnaaf aan de ene zijde en een radiale klemnaaf aan de andere zijde blijven de rotatiesymmetrische, krachtgesloten verbinding en de montagevriendelijke hantering behouden, maar wordt de inbouwlengte binnen het totale systeem aanzienlijk gereduceerd. Het systeem is daarom bij uitstek geschikt voor toepassingen met minimale asafstanden en beperkte inbouwruimte.

De hoge torsiestijfheidswaarden van de metalen balgkoppeling in combinatie met haar lage traagheidsmomenten maken haar bijzonder geschikt voor gebruik in zeer dynamische aandrijvingen.

In het algemeen is deze koppeling een geschikte koppeling voor veeleisende aandrijfsystemen, voor tandwielkastaanbouw, aansluiting van encoders en spindel- en asaandrijvingen.

Meer nieuws

05.07.2022 09:45

Terugtrekking gewenst
Ter bescherming van werktuigmachines zijn veiligheidskoppelingen al vele decennia onmisbaar in vele toepassingen in de aandrijftechniek. Als bescherming tegen botsingen beschermen zij machines en gebruikers tegen schade, stilstand en dus ook tegen kosten.

12.06.2022 02:10

Betrouwbaar en niet duur

Hij bewijst zich al tientallen jaren op de markt en is een betrouwbare en voordelige standaardser...

02.06.2022 01:05

Kort en sterk
Met de compacte KGE metaalbalgkoppeling is een op maat gemaakte oplossing ontwikkeld voor alle tandwielkasten met aandrijfflenzen (DIN-EN-ISO 9409-1)

De SKW veiligheidskoppeling zorgt voor een betrouwbare beveiliging tegen overbelasting en botsing...

07.05.2022 02:10

Beton tester
Met de betontester 'digitaal type' heeft JAKOB Antriebstechnik een eenvoudig te bedienen apparaat ontwikkeld voor het testen van de kleefkracht van verschillende ondergronden (zoals beton) in scheurproeven, dat voldoet aan de eisen van een ruwe werkomgeving en moderne evaluatiemethoden. De gemeten belasting bij de breuk kan eenvoudig contactvrij door de betontester op een tablet of smartphone worden gedocumenteerd.

02.05.2022 02:10

Sterke schroef
Met 130 Nm aandraaimoment, genereert 25 ton klemkracht