Catalogus

Harhues & Teufert GmbH

Harhues & Teufert GmbH

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001

Harhues & Teufert GmbH

  • ISO 9001:2015
  • ISO 14001

02.09.2022 10:09

Lineair werkstukdraagsysteem van Harhues & Teufert

Het werkstukdragersysteem wordt gekenmerkt door ronddraaiende werkstukdragers. Een nauwkeurige lineaire rolgeleiding in combinatie met een zeer sterke tandriem met stalen spanelementen geleiden de werkstukdragers naar elke gewenste positie.
Het systeem van ronddraaiende werkstukdragers biedt u vele voordelen:

Korte cyclustijden
Alle bewerkingen, assemblages enz. kunnen worden uitgevoerd in het gebied van de -lineaire- rolgeleiding. De positioneringsnauwkeurigheid wordt vooraf bepaald door de tandriem, het optillen en vastzetten van de werkstukdrager op het bewerkingsstation kan achterwege blijven.

weinig ruimte nodig
Door de lineaire opstelling is er aanzienlijk minder ruimte nodig dan bijvoorbeeld bij draaitafels. Door de gereedschapshouders terug te brengen onder het bewerkingsniveau wordt extra ruimte bespaard en kan het systeem dus zeer smal worden gebouwd.

eenvoudige integratie in bestaande systemen
In vergelijking met draaitafels is het lineaire werkstukdraagsysteem veel eenvoudiger te integreren in bestaande systemen, vooral wat betreft materiaaltoevoer en -afvoer.

Flexibele constructie
Het nieuwe werkstukdraagsysteem kan zeer eenvoudig aan uw eisen worden aangepast. Vrijwel elke gewenste lengte is beschikbaar, de afstand tussen de afzonderlijke werkstukdragers kan vrij worden gekozen, evenals de grootte en het ontwerp van de montageplaten. Twee of meer systemen kunnen naast elkaar worden opgesteld, zodat ook grotere werkstukken kunnen worden getransporteerd. Aandrijving en besturing vrij te kiezen, passende aanpassing (flens) wordt op aanvraag ook aangeboden.

kosteneffectief
Door het omvangrijke gebruik van standaardcomponenten kunnen vooral systemen met veel verwerkingsstations kosteneffectief worden gerealiseerd.

Meer nieuws


GAUR draaikransen
Wij ontwikkelen onze producten op een oppervlakte v...