Catalogus

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

P.J. Prause Durotec GmbH

10.10.2022 00:10

Duurzaam hybride" onderzoeksproject aan de RWTH Aken Universiteit

Er is eigenlijk geen machine die zonder veren kan werken. De bladveer is een van de oudste soorten veren en wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de ophanging van transportmiddelen. Glasvezelversterkte kunststof is een uitstekend materiaal voor de vervaardiging van bladveren omdat het een zeer hoge energieabsorptie mogelijk maakt en tevens een hoge vermoeiingssterkte en corrosiebestendigheid heeft.

In het onderzoeksproject Durable Hybrid wordt onderzocht hoe de vermoeiingssterkte van glasvezelversterkte bladveren nog kan worden verhoogd. Voor Prause Durotec, die gespecialiseerd is in dergelijke veren, is dit natuurlijk een zeer interessant onderwerp. De focus ligt op hybride versterkend textiel waarin scheurvaste vezels zijn geïntegreerd. De scheurvaste vezels zijn in staat om vermoeiingsbreuken tegen te houden en zo de levensduur van de bladveren te verlengen.

Onderzoekers van het Institute of Textile Technology en het Institute of Structural Mechanics and Lightweight Construction van de RWTH Aachen University ontwikkelen de nodige hybride versterkingsproducten om de mechanische eigenschappen van de laminaten in uitgebreide dynamische tests te documenteren. Dit zal resulteren in een model dat het toekomstige ontwerp van sterk belaste componenten met hybride versterkingstextiel mogelijk maakt. Naast P. J. Prause nemen Durotec GmbH, C. Cramer Weberei GmbH & Co.KG en Krempel GmbH deel aan het project.

https://azl-aachen-gmbh.de/newslight-18-sla/


Meer nieuws

overal waar producten met vibratietechnologie worden getransporteerd, biedt het gebruik van S-Ply...