Catalogus

TELE Haase Steuergeräte GmbH

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

TELE Haase Steuergeräte GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008
  • DIN EN ISO 14001:2004

20.10.2022 00:10

eCap - energiesensor helpt energie te besparen

De eCap van TELE Haase is een voor communicatie geschikte vermogenssensor voor de nauwkeurige meting van analoge waarden voor digitale gegevensverwerking. Het zendt de meetgegevens via Modbus naar een PLC of via IoT-module naar de cloud en kan met zijn flexibele functionaliteit universeel worden gebruikt. De vermogenssensor, die zonder veel moeite achteraf wordt geïnstalleerd, verzamelt alle relevante digitale gegevens voor de optimalisering van machines en systemen, en helpt klanten energie te besparen - wat goed is voor zowel de machines als het budget.

Meet en optimaliseer het energieverbruik
De TELE eCap helpt klanten verstandig met energie om te gaan en de bedrijfskosten te verlagen. De nauwkeurige meting van analoge elektrische waarden, die met behulp van de eCap uit de machine worden uitgelezen, levert de gebruiker een betrouwbare database op die digitaal kan worden verwerkt, voorbereid voor analyse en gevisualiseerd. Universeel toepasbaar, de eCap biedt de juiste informatie voor veel verschillende toepassingsgebieden. Dankzij de snelle gegevensoverdracht kan met de eCap onmiddellijk worden gereageerd op veranderende omstandigheden. Op die manier beschermen de verkregen digitale gegevens niet alleen de apparatuur tegen schade of storingen, maar helpen ze ook de efficiëntie en prestaties te optimaliseren.

De eCap is bij uitstek geschikt voor:
  • Energiebeheer
  • Verhoging van de energie-efficiëntie
  • Lastenverdeling
  • Proces- en installatiebewaking
  • Voorspellend onderhoud
  • Gegevens als doorslaggevende factor

De eCap meet spanning en stroom met zeer hoge resolutie en berekent vele andere waarden, zoals vermogen, vermogensfactor, energie of frequentie. De communicatie verloopt via Modbus RTU. Als meetgegevens van machines en systemen worden gedigitaliseerd, kunnen drempelwaarden en functies van het systeem via de cloud of een PLC via software worden ingesteld. Bovendien kunnen de gegevens worden geregistreerd en gebruikt voor datamining. Dit geeft de:m gebruiker de mogelijkheid om analyses uit te voeren, toekomstgerichte beslissingen te nemen om de prestaties van hun:toepassing te optimaliseren.

De eCap

kan worden gecombineerd met PLC's, IoT-gateways of soortgelijke systemen, afhankelijk van de toepassing.

De eCap maakt indruk met hoge technische prestaties:
Uitstekende bemonsteringsresolutie: 24 bit
Zeer hoge gevoeligheid: 1/100.000 FMR
Hoge bemonsteringsfrequentie: 9.800 samples/s
Zeer hoge nauwkeurigheid: tot 0,01 %
Digitale ingang voor lokale integratie van extra bewakingsfuncties.
Digitale uitgang voor lokale activering van het bewaakte apparaat, bijvoorbeeld een aandrijving of beveiligingsrelais.


Eenvoudige installatie en personalisatie
De eCap heeft een compacte installatiebreedte van 45 mm/1,8 inch en kan in spanningsloze toestand gemakkelijk via een schroevendraaier aan de voorzijde van het apparaat worden geparametreerd. Klantspecifieke functies zijn eenvoudig te implementeren en geven een nauwkeurig digitaal beeld van analoge waarden en trends. Firmware-updates worden uitgevoerd via Modbus RTU.

Met PLC of IoT-module
Een toepassingsvoorbeeld voor de TELE eCap is de combinatie met een PLC. Hierbij worden de analoge elektrische waarden uit de machine gelezen, omgezet in digitale waarden en via een kabel (Modbus RTU) naar een Modbus-master gezonden. Met deze variant heeft de klant direct ter plaatse toegang tot de digitale gegevens en kan hij snel reageren op de activiteit van de machine.

Als de eCap wordt gecombineerd met een IoT-module, kunnen de verzamelde gegevens van de machines via een internetverbinding naar de cloud worden overgebracht. Zo kunnen gebruikers met verschillende apparaten (pc, tablet, mobiele telefoon, enz.) overal ter wereld toegang krijgen tot de digitale meetgegevens. In de praktijk kan de eCap worden geïntegreerd in zowel nieuwe als bestaande systemen (retrofit).