Catalogus

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

Supfina Grieshaber GmbH & Co. KG

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015

06.02.2023 01:02

Dubbelzijdig slijpen - Efficiënt als nooit tevoren

"Als een van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor oppervlakteafwerking zal het Supfina team op de Grindtec in Leipzig dit jaar in Hal 5 Stand E04 belangstellenden individueel adviseren over alle zaken die betrekking hebben op het slijpen van dubbele oppervlakken."

Op Grindtec 2023 zal de focus van machinefabrikant Supfina uit Wolfach liggen op dubbelzijdig slijpen. De nadruk zal liggen op advies over alle uitdagingen met betrekking tot het proces en het nieuw ontwikkelde SDC-systeem.

Tot 40% kostenbesparing

Met de nieuwste generatie van Supfina's Planet V machineserie is het slijpen van dubbele oppervlakken, ook bekend als discusslijpen, naar een nieuw niveau getild. Naast de gepatenteerde kantelnavigatie en visualisatie van het slijpproces ligt de nadruk op SDC (Smart Dressing Cycle) met tot 40% kostenbesparing ten opzichte van conventionele systemen.

Het extreem stijve machinebed maakt het slijpen van staal, gesinterd metaal, non-ferrometaal, kunststoffen, keramiek en glas mogelijk. Afhankelijk van de gereedschapsconfiguratie en het materiaal bereiken twee krachtige motoren materiaalafnamesnelheden van meer dan 1 mm met cyclustijden van ruim onder de één seconde. In slechts één werkgang wordt het werkstuk bewerkt met een gemiddelde tolerantie van plus/min 0,003 mm.

Flexibele processen

Naast het klassieke doorvoerslijpen biedt de Supfina Planet V machineserie ook andere procesmogelijkheden. Pendelslijpen biedt een maximale gelijkmatige dikte door het oscilleren in de slijpspleet en kan bij sommige toepassingen een verder fijnslijpen voorkomen. Een ander type proces is het meermaals slijpen, waarbij de onderdelen meermaals door de slijpspleet worden gehaald. Dit proces helpt u om in geval van grote verspaning de verspaning zonder extra handelingen te realiseren.

Oplossingen uit één hand

Als aanbieder van oplossingen begint Supfina niet met machineontwikkeling en productie, maar adviseert geïnteresseerden en klanten over hun individuele uitdagingen, valideert kwaliteitsparameters en voert zelfs eigen studies uit om de juiste bewerkingsoplossing te ontwikkelen. Met de latere integratie in bestaande productiestructuren wordt evenzeer rekening gehouden als met de integratie van toekomstbestendige automatisering en IT-infrastructuur.

Met name de automatisering van het laden en lossen tot aan de robotondersteunde procesautomatisering is momenteel een belangrijk aandachtspunt. "Onze klanten vragen steeds meer om geavanceerde systemen voor hun productieprocessen", legt Dominik Maier, Business Unit Manager, uit, "of het nu gaat om complexe automatisering of upstream- en downstreamverwerking, wij bieden de oplossing."

Van onderhoud tot productie- en procesondersteuning en individuele opleiding is een uitgebreid, modern dienstenpakket beschikbaar.

Meer nieuws

De wentellagerindustrie loopt achter als het gaat om autonome productie

19.01.2024 03:00

Supfina is Heldenklant 2024

Supfina is Hero Customer 2024 binnen het Siemens Solid Edge CAD systeem.

Supfina heeft...

"Als een van de toonaangevende aanbieders van oplossingen voor oppervlakteafwerking zal het Supfina team een innovatie - de Supfina Fact superfinishing machine - presenteren aan geïnteresseerden op de Global Industrie van dit jaar in Lyon, Hal 4 Stand C156."
Ja, en meerdere keren!
"Oplossingen voor zeer nauwkeurige oppervlakteafwerking" - dit is het motto van Supfina's 132 m² grote stand C10 in hal 10 op de GrindingHub van 17 tot 20 mei in Stuttgart.

06.12.2021 02:00

Supfina is uitstekend ...
Supfina won dit jaar de 3e plaats bij de ife Award 2021 "Innovationspreis Losgröße 1+".