Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

04.03.2023 01:03

Bewezen en variabel

Met de MCA klemmoer van JAKOB Antriebstechnik beschikt de gebruiker over een beproefd, veelvuldig gebruikt en zuinig klemelement. Deze klemtechniek zorgt zonder extra montage-inspanning voor de hoogste klemkrachten en maximale bedrijfszekerheid - en is heel eenvoudig handmatig te bedienen. Het enige wat nodig is, is een sleutel SW 17. Voor exacte, reproduceerbare klemkrachten is het echter raadzaam een momentsleutel te gebruiken. Het speciale binnenwerk, een geïntegreerd planetair tandwielmechanisme, verveelvoudigt het handmatige aanhaalmoment.

De klemmoeren hebben hun duurzaamheid bewezen op een speciaal ontworpen testbank. Ze werden onderworpen aan een continue belasting van 10.000 belastingscycli en konden alle verwachtingen bevestigen.

De bekrachtigingsmoer ondersteunt de planetaire tandwielen door middel van stabiele klauwen in plaats van bouten, waardoor ruimte is gecreëerd en het krachtbereik is vergroot. Het materiaalontwerp van gehard en getemperd staal en de oppervlaktecoating ter bescherming tegen corrosie garanderen een lange levensduur van de spanelementen. De mechanische klemmoer MCA is onder normale bedrijfsomstandigheden onderhoudsvrij en kan in een speciale uitvoering tot 400°C worden gebruikt.

De mechanische klemmoeren worden gebruikt in alle sectoren van de machinebouw waar grote klemkrachten nodig zijn. Bijvoorbeeld voor het economisch opspannen van pers- en ponsgereedschappen of voor het opspannen van werkstukken tijdens de bewerking. Maar er zijn ook universele toepassingsgebieden in de staal- en opspanbouw.

De serie MCA is leverbaar met spanschroeven van M12 tot M64 en met spankrachten tot 200 KN in het standaardprogramma.

Varianten

In de uitvoering MCA-S/MCA-T zijn de klemmoeren uitgebreid met een ster- of T-greep voor een eenvoudige bediening met de hand.

De nieuwste serie MCA-DB bevat al een geïntegreerde koppelbegrenzer. Dit maakt een momentsleutel overbodig en voorkomt effectief overbelasting van de spanmoer.

Meer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren