Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

23.03.2023 05:03

ZSF - hydromechanisch geklemd

De hydromechanische veerbelaste cilinders van de serie ZSF van JAKOB Antriebstechnik bieden robuuste en betrouwbare spanelementen. Deze veerbelaste systemen kunnen overal worden ingezet waar verplaatsbare of beweegbare machinedelen tijdelijk moeten worden vastgeklemd of vergrendeld. Andere toepassingen zijn te vinden in de kaliberbouw en voor het opspannen van werkstukken of gereedschappen.
De veerbelaste systemen werken mechanisch-hydraulisch op elkaar in. De klemkracht wordt mechanisch uitgeoefend door een voorgespannen platenveerpakket. De hydrauliek is alleen nodig voor de ontgrendelingsslag van de elementen, waarbij de trekstang of drukstift wordt vrijgegeven. Dit systeem garandeert een hoge mate van bedrijfszekerheid, omdat de klemkracht altijd op volle hoogte wordt gehouden, ongeacht oliedruk of lekverliezen. Tijdens de werking wordt de druk- of trekzuiger afwisselend door het platenveerpakket of de hydraulische druk belast. Dit betekent dat bij toenemende oliedruk het verenpakket wordt samengedrukt en de veerkracht toeneemt. Bij de ingestelde druk wordt de overeenkomstige nominale klemkracht als reactiekracht van het platenveerpakket bereikt. Om de druk- of trekzuiger te ontgrendelen is een hogere hydraulische druk nodig, die evenredig is met de ontgrendelingsslag tot een maximumwaarde. Dit betekent dat de insteldruk alleen bij de eerste installatie nodig is voor een exacte krachtinstelling. In de eigenlijke bedrijfscyclus worden de cilinders zonder druk of met ontlastingsdruk aangedreven. Bij veerbelaste cilinders wordt een doorn of trekstang in het draadgat van de spanzuiger geschroefd en vastgezet (op verzoek uit één stuk of met speciale schroefdraad). De bediening vereist een hydraulische eenheid die moet zijn uitgerust met een manometer, een overdrukventiel, een schakelmagneetventiel en een drukschakelinrichting.
De hydromechanische veerbelaste systemen kunnen scoren met vele voordelen. Door de korte bedrijfstijden van de hydraulische eenheid biedt dit systeem voordelen op het gebied van economie. De aanschafkosten zijn laag, de betrouwbaarheid is verhoogd, de toepassingsgebieden zijn divers en de bediening is zeer eenvoudig.

Meer nieuws

27.04.2024 02:10

Hoge snelheid met KG-HS

Met de KG-HS-koppeling biedt JAKOB Antriebstechnik een hogesnelheidsversie van de populaire metal...

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...