Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

14.04.2023 01:04

Meer roestvrije varianten

JAKOB Antriebstechnik biedt nu vijf roestvrijstalen koppelingen als standaardserie aan. De metaalbalgkoppelingen KG-VA, KGH-VA en MKG-VA, de afstandskoppeling WD-VA en de elastomeerkoppeling EKM-VA. Zowel de metalen balgkoppeling KGH-VA als de serie WD-VA worden vervaardigd in het uiterst eenvoudig te monteren halfschalen naafontwerp. Montage en demontage van de koppelingen zijn niet langer moeilijk, zelfs in krappe installatieomstandigheden. De vaste naafhelften worden op de as geplaatst en aan de losse halve schalen geschroefd. Vooral bij vaste astappen kan onderhoud betekenen dat de aandrijf- en/of uitgangseenheid moeizaam moet worden gedemonteerd, wat niet meer nodig is. Door de roestvrijstalen constructie zijn ze ook uitstekend geschikt voor gebruik in de levensmiddelensector.

De KG-VA-serie kan worden gebruikt tot 350 °C, met asdiameters van 10 - 90 mm en koppelbereiken van 30 tot 1000 Nm.

De serie KGH-VA is slijt- en onderhoudsvrij, kan worden gebruikt tot 350 °C, met asdiameters van 7 - 85 mm, koppelbereiken van 10 tot 1200 Nm en is verkrijgbaar in variabele lengten met 2 of 4 gegolfde balgen.

De MKG-VA-variant is een miniatuur metalen balgkoppeling met klemnaaf. Deze is verkrijgbaar met 2 of 4 gegolfde balgen, kan tot 350° worden gebruikt en kan veilig tot 15 Nm overbrengen.

Nieuw in het assortiment is ook de elastomeerkoppeling EKM-VA, die tot 500 Nm kan overbrengen. Uitgerust met een eenvoudig te monteren klemnaaf kan hij worden gebruikt bij temperaturen tot 90°.

De afstandskoppeling WD-VA is verkrijgbaar in variabele lengtes tot 3 m en biedt spelingvrije koppeloverdracht. Hij kan ook worden gebruikt bij temperaturen tot 350 °C en omvat asdiameters van 7 - 85 mm met koppelbereiken van 10 - 1200 Nm.

Een van de sterke punten van JAKOB Antriebstechnik GmbH is het ontwerpen en produceren van de optimale individuele koppeling voor de klant. Bij veeleisende technische vragen kunnen de experts van JAKOB u ook telefonisch adviseren. Een goed op elkaar ingespeeld team van verkoop en constructie maakt een snelle afhandeling mogelijk.

Op aanvraag zijn ook persoonlijk advies en maatwerk altijd mogelijk.

Meer nieuws

De veelzijdige metalen balgkoppelingen van de series KG-VA, KGH en KGE van JAKOB Antriebstechnik...

Betrouwbare en nauwkeurige koppeloverdracht is cruciaal voor precisieaandrijvingen van afkortfrezen. Dit wordt gegarandeerd door het gebruik van stalen balgkoppelingen met een wrijvingsgesloten as-naafverbinding.

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.