Catalogus

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

Erlemann & Huckenbeck GmbH & Co KG

  • ISO 9001:2015

18.04.2023 13:04

Hoogwaardige kunststof onderdelen van Erlemann & Huckenbeck

Uw expert voor de verwerking van thermohardende en thermoplastische vormmaterialen

Een hoeksteen in het dienstenpakket van Erlemann & Huckenbeck zijn kunststofonderdelen van thermohardende en thermoplastische kunststof, die volgens tekening worden vervaardigd door middel van spuitgieten of persen. Voor beide segmenten put de onderneming uit een uitgebreide knowhow, die voor de klanten tot uiting komt in de hoogwaardige, zeer functionele component. Tot debelangrijkste producten behoren handgrepen, knoppen, kartelschroeven, handwielen en afdichtclips.

Op grond van hun sterkte, hoge hittebestendigheid (zelfdovend) en uitstekende kruipstroomwaarden worden componenten van thermoharders gebruikt in sectoren als de automobielindustrie, materiaalverwerking of machinebouw. Vanwege hun hoge chemische bestendigheid tegen zuren, basen en oplosmiddelen en hun slijt- en maatvastheid zijn zij ook populair in de medische sector. Bovendien is hun oppervlak vaak hoogglanzend en gemakkelijk te reinigen. Bij thermoharders kunnen drie soorten worden onderscheiden: vrijstromende materialen, bulkvormmassa's (BMC) en plaatvormmassa's (SMC), waarbij vrijstromende thermoharders het grootste toepassingsgebied vormen.

Thermoplasten zijn door hun lagere smeltpunt gemakkelijker te gieten en te vormen en bieden daardoor een zekere flexibiliteit. over een langere toepassingsperiode met overeenkomstige belasting vervormen ze echter niet dankzij hun lage kruipsnelheid en hoge duurzaamheid. Thermoplasten zijn ook duurzaam en chemisch resistent, maar in tegenstelling tot thermohardende kunststoffen kunnen zij meerdere malen worden gesmolten en gerecycleerd, waardoor zij een duurzamere keuze zijn. Sommige thermoplasten, zoals polycarbonaat en acryl, zijn ook transparant, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen als ramen, lenzen en schermen.

Productieproces en toepassingen

Erlemann & Huckenbeck vervaardigt thermohardende onderdelen via het compressievormproces, waarbij eigen compressievormen worden gebruikt - een speciale competentie en een uniek verkoopargument van het bedrijf. In dit proces wordt de betreffende thermoset (vrijstromend, BMC, SMC) koud of licht voorverwarmd in de verticaal openende matrijs gevuld met een werktemperatuur tussen 130 en 150 °C. Zodra de thermoset op de matrijs is gedrukt, wordt het vormgereedschap geopend. Zodra de thermoset de matrijs raakt, begint de thermische reactie: de grondstof wordt vloeibaar en begint te homogeniseren. Parallel aan dit proces wordt de pers gesloten zodat het materiaal gelijkmatig in de holte kan worden verdeeld en uitharden. Daarna wordt het onderdeel, bijvoorbeeld behuizingen of deksels van intercomtoestellen uit het spoorwegverkeer, naar wens geslepen en gepolijst.

Bij het spuitgietproces dat voor thermoplastische kunststoffen wordt gebruikt, worden de E&H-matrijzen horizontaal geopend. De droge thermoplast wordt in een trechter gemengd met additieven zoals kleur-, UV- of brandstabilisator en gehomogeniseerd in de injectie-eenheid. Vervolgens wordt het in de veel koelere matrijs geïnjecteerd en worden de matrijsholten gevuld. Na de daaropvolgende uithardingstijd kunnen de afgewerkte onderdelen zoals afdichtingsklemmen of rollen worden verwijderd.






Meer nieuws

Vorm B met schroefdraadbout
  • Kunststof handgreep Duroplast, PF 31

Vorm E met draadbus
Kunststof handgreep thermoharder, PF 31
Draadbus roestvast staal A2...

Stergrepen van Erlemann+Huckenbeck zijn verkrijgbaar in twee materiaalvarianten.

Thermose...