Catalogus

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

JAKOB Antriebstechnik GmbH

26.05.2023 01:05

Laat uw tanden zien! Tandkoppelingen voor uw versnellingsbakoplossing

Splineskoppelingen voor uw versnellingsbakoplossing

Balgkoppelingen worden gebruikt om twee assen te verbinden, bijvoorbeeld de motor en de versnellingsbak van een aandrijving. Ze moeten torsiestijf, flexibel, eenvoudig te monteren, economisch, nauwkeurig en zeer veerkrachtig zijn.

Aan deze eisen voldoen de balgkoppelingen met interne vertanding van JAKOB Antriebstechnik. De as-naafverbinding via een combinatie van klemnaaf en vertanding is bijzonder voordelig voor tandwielkasten, omdat de onbalans zeer gering is. Zij is ook uitstekend geschikt voor grote eenzijdige koppels, maar ook voor wissel- en stootkoppels. Voordat de koppeling op de motoras wordt gemonteerd, wordt de klemnaaf elastisch geëxpandeerd. Door het losdraaien van de klemschroef tegen de zogenaamde EASY-pen wordt de noodzakelijke tegendruk opgewekt. Daarna kan de koppeling gemakkelijk op de as worden geplaatst en met behulp van een inbus worden vastgezet. Wanneer motor en versnellingsbak via het lantaarnstuk zijn verbonden, centreert de koppelingsnaaf zich en wordt deze positief op de getande as van de versnellingsbak gemonteerd.

Er is geen verdere ingewikkelde aanspanning via montagegaten in het lantaarnstuk nodig. De nauwkeurig vervaardigde interne vertanding en een volledige controle zorgen voor een zeer nauwkeurige verbinding met de aandrijfas. Daardoor kan de inbouwruimte worden beperkt en zijn er geen verdere verbindingselementen nodig. Een belangrijk punt in termen van zuinigheid. Ten slotte zorgt een optionele positieve aandrijving voor betrouwbaarheid en veiligheid in geval van balgbreuk door overbelasting of een te grote asafwijking.

Deze voorziening is onontbeerlijk voor tandwielkasten in de robotica, bijvoorbeeld om te voorkomen dat een robotarm naar beneden valt. Jakob Antriebstechnik biedt de koppeling aan met alle gangbare splinesassen volgens DIN 5480.

koppels tot 4000 Nm kunnen worden overgebracht, de maximale asdiameter is 102 mm. Andere nominale afmetingen of speciale uitvoeringen zijn op aanvraag bij de fabrikant verkrijgbaar.

Meer nieuws

Het assortiment elastomeer koppelingen van Jakob is uitgebreid met een nieuwe variant, de EKM-VA....

De beproefde SKB-KP veiligheidskoppeling wordt al tientallen jaren gebruikt als mechanische bevei...

Al tientallen jaren bewijst hij zich op de markt als een betrouwbare en rendabele standaardserie...

Bij de keuze van een geschikte koppeling voor de aandrijflijn moet rekening worden gehouden met verschillende factoren. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het vereiste koppelbereik, de offset en de omgevingstemperaturen van de koppeling.

22.01.2024 01:10

Metalen balgkoppeling KSS
Gebruik van torsiestijve metalen balgkoppelingen in speciale testopstellingen voor hoge snelheden

14.01.2024 01:05

Metalen balgkoppeling KGH-VA
Gemakkelijk te monteren