Catalogus

SRT Resistor Technology GmbH

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

SRT Resistor Technology GmbH

  • ISO 9001:2015
  • REACH
  • RoHS

26.07.2023 01:07

Hoge temperatuur chipweerstanden tot 300°C

Gebaseerd op vele jaren van bewezen productieprocessen voor chipweerstanden, kan SRT Resistor Technology GmbH nu chipweerstanden aanbieden die geschikt zijn voor toepassingen met hoge temperaturen tot 300°C. Deze nieuwe mogelijkheid vloeit voort uit het feit dat deze chipweerstanden geen organisch materiaal en geen nikkel en tin in de contactstructuur bevatten. In plaats daarvan bestaat het buitencontact van deze weerstanden uit een hoogwaardige PtAg-legering die, net als de weerstandslaag, gebakken wordt op ongeveer 850°C en gesinterd wordt op het keramische substraat.

Bij het verwerken van componenten voor verhoogde bedrijfstemperaturen doet zich het probleem voor dat de keuze van soldeer voor het temperatuurbereik tot 300 graden zeer beperkt is. Afgezien van hun bestendigheid tegen hoge temperaturen, heeft het contact van deze chipweerstanden echter de eigenschap dat het op betrouwbare wijze met geleidende lijmen in contact kan worden gebracht. Dit betekent dat de geleidende lijmen op epoxy- of polyimidebasis die op de markt verkrijgbaar zijn, een rationele en betrouwbare verbindingsmethode bieden.

Momenteel zijn de SRT-weerstandsseries CHR, CHS en CHM verkrijgbaar als hogetemperatuurversies CHR-HT, CHS-HT en CHM-HT.

De algemene gegevens die van toepassing zijn op al deze typen met betrekking tot toepassingen bij hoge temperaturen zijn samengevat in het gegevensblad "High-Temperature-Chip-R.pdf". Dit blad en de afzonderlijke gegevensbladen van deze typen kunnen worden gedownload van onze homepage onder Downloads. Vergeleken met de weerstanden voor toepassingen in het normale temperatuurbereik, wordt bij de producten voor hoge temperaturen een overeenkomstige pre-aging uitgevoerd vóór de uiteindelijke meting om te anticiperen op mogelijke driftveranderingen van de weerstanden.

Naast de mogelijkheid van toepassing bij hoge temperaturen hebben deze type series chipweerstanden ook de eigenschap niet-magnetisch te zijn. Standaard chipweerstanden bevatten een nikkellaag in hun contactsysteem, dat ferromagnetische eigenschappen heeft. Bij toepassingen in hoge magnetische velden, zoals in computertomografen, veroorzaakt deze magnetische eigenschap niet alleen het optreden van mechanische krachten op de componenten, maar ook een ernstige verstoring van het elektronische nuttige signaal. Deze eigenschap heeft een nieuw toepassingsgebied geopend voor dergelijke chipweerstanden.

Meer nieuws

Door de layout en de printtechniek te optimaliseren, is SRT Resistor Technology GmbH erin geslaag...